Stuur me epische bouwgidsen en kickass-tips van Vanlife

Stuur me epische bouwgidsen en kickass-tips van Vanlife

Deze pagina kan affiliatielinks bevatten. Meer informatie >>

Je hebt de hype rond #vanlife gezien. Je hebt de prachtige foto's op sociale media gezien. Nu wil je alles in de wind gooien, je baan opzeggen en een zorgeloos leven leiden door in een busje te reizen.

Als je voorbereid bent en de juiste mindset hebt, kan van life een geweldige manier zijn om je uitgaven te verlagen, de wereld te zien, meer over jezelf te leren en je te concentreren op wat echt be>

Deze pagina is ontworpen als een startpunt voor uw persoonlijke vanlife-reis. We bespreken de voor- en nadelen van deze levensstijl, precies hoe we in een busje moeten leven, enkele redenen waarom het leven van een bus geweldig is, en enkele nadelen. We beantwoorden de meest gestelde vragen over het leven in een busje - alles van badkamers en douchen, geld verdienen onderweg, tot het vinden van leuke kampeerplekken.

We bevatten ook koppelingen naar meer diepgaande bronnen als u dieper op een vraag wilt ingaan. Dus ga je gang - verken deze pagina en beslis of wonen in een busje geschikt is voor jou. Ga dan naar buiten en begin uw reis!

Wat is Van Life?

Voor sommigen is #vanlife slechts een escapistische hashtag. Voor anderen staat het voor vrijheid, reizen, avontuur of minimalisme. Maar voor de mensen die het leven, is het een beweging, een manier van leven, een middel om meer in harmonie met onszelf te leven, een daad van verzet tegen de status quo.

In de meest elementaire zin is het leven van bestelwagens precies dat: leven in een bestelwagen. Maar voor ons heeft het weinig te maken met het busje zelf. Het maakt niet uit wat voor werk je doet, of waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt. Het maakt niet uit wat voor soort voertuig je rijdt, of hoeveel je hebt besteed aan het bouwen ervan . Het maakt niet uit of je overal reist of in één gebied verblijft, of dat je fulltime, parttime of gewoon in het weekend zit. Vanlife gaat over veel meer dan dit.

Vanlife is het proces van controle over je leven. Het gaat erom in je angst voor het onbekende te leunen om na te streven wat je levend maakt. Het gaat erom vreemden van over de hele wereld te ontmoeten en ze te accepteren voor hun verschillen, terwijl we openlijk de overeenkomsten zien die we allemaal met elkaar delen.

Vanlife houdt wel in dat je in een busje woont, ja. En aangezien vanlifers mogelijk niet gebonden zijn aan een huurovereenkomst of een hypotheek, is er vaak sprake van reizen. Maar dieper dan dat, gaat vanlife over de toewijding om het meest bevredigende leven voor jezelf te creëren. Het gaat erom dat je geen genoegen neemt met alle 'dingen die anderen je proberen te doen'. Het gaat erom je te concentreren op wat zinvol is in je leven en af ​​te werpen wat dat niet is.

Het gaat erom je eigen pad te creëren.

Waarom zou je in een busje willen wonen?

Er zijn veel redenen waarom mensen voor deze levensstijl kiezen. Sommigen doen dit parttime, anderen voor een tijdelijke roadtrip. Weer anderen verkopen hun bezittingen en committeren zich fulltime aan het leven. Maar hoe je het ook doet, het leven in een busje is de moeite waard. Het is spannend. En het is heel leuk - als je het toelaat.

Uiteindelijk zal je mindset je ervaring bepalen. Maar als je open blijft staan ​​voor plotselinge veranderingen en nieuwe avonturen, als je jezelf toestaat om met het moment mee te gaan, als je leert om te doen met minder en eenvoud waardeert, dan is een vanlife-reis een van de be>

Hier zijn slechts enkele van de redenen waarom u zou kunnen overwegen in een busje te wonen:

Reden # 1: Vanlife Embraces the opwinding van het onbekende

Foto door @eliyyahu_

Het leven van een nomadische levensstijl betekent dat je constant in onzekerheid duikt - wat angstaanjagend kan zijn, maar ook heel opwindend. Elke dag op de weg is een avontuur. Elke dag heeft de mogelijkheid dat er iets anders en onverwachts gebeurt.

Op een bepaalde dag weten we misschien niet precies wat er zal gebeuren, wat we zullen doen, wie we zullen ontmoeten of waar we die nacht zullen slapen. Dit gevoel van onzekerheid zorgt ervoor dat je je levend voelt, meer in harmonie bent met het huidige moment en veranderingen accepteert.

Reden # 2: Het is een uitdaging die leidt tot persoonlijke groei

Foto door @willthenatural

Ondanks hoe het eruit ziet op Instagram, is wonen in een busje niet eenvoudig - in feite kan het soms een enorme uitdaging zijn. U zult met veel onzekerheid en ongemak omgaan. Je zult veel een-op-een tijd met jezelf doorbrengen. Financieel werken kost veel drukte. Je zult moeten leren het met minder te doen en eenvoudige genoegens met dankbaarheid omarmen.

Van life zal je uitdagen op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden, maar het brengt beloningen met zich mee die je ten goede zullen veranderen. Je wordt in veel ongemakkelijke scenario's gegooid die je dwingen jezelf op het diepste niveau te confronteren. Je zult misschien ontdekken dat je geduld niet zo sterk is als je had gedacht. Je zult misschien merken dat je stabiliteit nodig hebt - of dat je meer met de stroom mee moet gaan. Je zult het be>

Reden # 3: Vrijheid, flexibiliteit en avontuur

Veel vanlifers kiezen deze levensstijl voor de vrijheid en het avontuur dat op de open weg wacht. Het is heel geweldig om niet gebonden te zijn aan een huis of een appartement, om alles wat je nodig hebt te allen tijde bij je te hebben en om te kunnen gaan waar de weg je ook naartoe brengt. Je dagen zijn vaak veel flexibeler en je hebt het algemene gevoel dat je tijd de jouwe is.

Misschien wilt u elk Nationaal Park in de VS bezoeken. Vanlife is een geweldige manier om dat te doen, en tegelijkertijd te besparen op transport- en huisvestingskosten. Misschien heb je vrienden en familie verspreid over het hele land. Van life kan je in staat stellen meer quality time met hen door te brengen.

Misschien ben je nog nooit in de westkust geweest (of de oostkust, of Alaska, of Zuid-Amerika of Europa of Azië, of * plaats hier invoegen *). Reizen in een busje is een geweldige manier om nieuwe plekken te zien - allemaal terwijl je je huis meeneemt en blijft werken en leven.

En met van living kunt u uw plannen in een handomdraai veranderen. Misschien wil je >

Reden # 4: Focus op hobby's (bergbeklimmen, surfen, wandelen, skiën, muziek, wat dan ook)

Foto door @thesurfwookie

Afhankelijk van hoe je leeft, kan vanlife je toelaten om meer tijd te besteden aan je favoriete hobby's. Misschien wil je wakker worden op het strand en de hele dag surfen. Of misschien wilt u meer tijd besteden aan wandelen, bergbeklimmen of skiën. Of misschien wil je je concentreren op je muziek, of je schrijven, of je kunstwerk. Welke hobby je ook hebt die je ziel ontsteekt, leven in een busje kan je vrijmaken om er een groter deel van je leven van te maken.

Hoewel de vrijheid en flexibiliteit van van living je in staat stellen meer van je tijd te besteden aan wat voor jou zinvol is, is het be>vinden van slaapplaatsen , het aanvullen van zoet water, het opzetten en afbreken van het kamp, ​​enz. Je zult misschien verrast zijn hoeveel tijd deze activiteiten opslokken.

Maar u kunt ook in veel gebieden veel tijd besparen. Misschien hoef je niet zo >

Het punt is, de algehele vrijheid en eenvoud van vanlife opent echt je horizon van mogelijkheden en geeft je meer vrijheid in hoe je je tijd richt.

Reden # 5: Bespaar geld (of bereik andere financiële doelen)

Sommige mensen kiezen ervoor om in een busje te wonen om geld te besparen - vooral op huisvesting. Er is geen twijfel over mogelijk, de huisvestingskosten lopen in veel delen van het land uit de hand. Met Vanlife kunt u huur- / hypotheek- / nutsbetalingen elimineren, die waarschijnlijk een groot deel van uw maandelijkse uitgaven vertegenwoordigen. Met het geld dat u op huisvesting bespaart, kunt u terug naar school gaan, of dat bedrijfsidee nastreven, of sparen voor uw pensioen, of uw creditcardschuld kwijtraken, of eindelijk die studieleningen afbetalen.

Dat gezegd hebbende, het is be>geen magische manier is om nul geld uit te geven. Hoewel u kunt besparen op huisvestingskosten, hangt de rest van uw uitgaven af ​​van uw levensstijl en uw prioriteiten. Net zoals je heel weinig geld kunt uitgeven terwijl je in een appartement woont als je zuinig bent, kun je een hoop geld uitgeven terwijl je in een busje woont als je niet voorzichtig bent. Het komt allemaal neer op hoe je ervoor kiest om te leven, en je keuze van huisvesting is slechts een deel van de vergelijking.

Reden # 6: Leer een meer minimalistisch leven te leiden en waardeer de eenvoudige dingen

Foto door @gypseavibetribe

Als je in een busje woont, heb je gewoon geen ruimte voor onnodige dingen. Dit dwingt je om de dingen die je hebt te evalueren en je bezittingen te beperken tot alleen wat je echt nodig hebt en gebruikt. Dit kan een enorme boost zijn voor je psychische welzijn

Als je minder dingen hebt, neemt dat je schouders af waarvan je misschien niet weet dat je het draagt. Er is veel minder zorgen te maken en er is veel minder stress in je achterhoofd wanneer je alleen hebt wat je nodig hebt, wanneer alles binnen handbereik is.

En omdat je beperkte ruimte in het busje hebt, is het moeilijk om impulsief dingen te kopen die je niet nodig hebt. Dit dwingt je om te leren tevreden te zijn met wat je hebt, en te zoeken naar manieren om het te doen in plaats van je problemen op te lossen door dingen te kopen (dit helpt ook bij het besparen van geld). Leren doen en onzekerheid omarmen, moedigt je ook aan om de eenvoudige dingen in het leven te vertragen en te waarderen, in plaats van constant te ver>

Reden # 7: Ontmoet nieuwe mensen en word lid van een geweldige community

Foto door @divineontheroad

Het lijkt misschien vreemd om te zeggen dat het leven in een busje een geweldige manier is om mensen te ontmoeten en de gemeenschap te ervaren, maar het is waar. Er zijn veel interessante mensen die voor deze levensstijl kiezen, en wanneer je een andere vanlifer ontmoet, heb je waarschijnlijk een gelijkgestemde ontmoet die je leven onmiddellijk begrijpt op manieren die anderen niet begrijpen. Dit betekent dat je vaak de onzin kunt overslaan en snel diepe contacten kunt leggen met mensen.

Het internet en sociale media hebben heel wat mogelijkheden geopend om verbinding te maken met andere vanlifers, waar u ook bent. We hebben via internet contact gemaakt met verschillende mensen die later kampeervrienden en instantvrienden werden. Hoewel we meestal niet fysiek bij elkaar in de buurt zijn, kunnen we toch in contact blijven, elkaars reizen bijhouden en chatten met mensen die 'het snappen'.

En er gaat niets boven een stel nomaden die samenkomen op een grote bestelwagenbijeenkomst (zoals degene die we in mei in de Midwest organiseren ). Dit zijn geweldige evenementen waar we elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten, elkaars rondleidingen kunnen bekijken en verhalen kunnen uitwisselen rond een vreugdevuur.

Reden # 8: Weigeren maatschappelijke normen en stuur je eigen tijd

Foto door @nessythewesty

We hebben een omslagpunt in onze samenleving bereikt waar we achter het gordijn hebben gezien en hebben onthuld dat de American Dream niet alles is wat hij is. Voor velen die zich aangetrokken voelen tot vanlife, is het idee om ons leven weg te hypotheken voor de twijfelachtige belofte van een onzeker pensioen gewoon niet zo aantrekkelijk.

Onze tijd is onze meest waardevolle bron. Niemand van ons weet hoeveel tijd we op deze aarde hebben. Kiezen om in een busje te wonen is een erkenning van dat feit. Het is een viering van de beperkte tijd die we hebben, en het eert die tijd door ernaar te streven ervan te genieten.

Dat gezegd hebbende, vanlife is geen vakantie, het is een alternatieve levensstijl. Vanlifers moeten nog steeds werken en de kost verdienen (in feite werken we vaak meer dan in onze vorige 9-5-levens). Het verschil is echter dat je meer vrijheid hebt om je leven te bepalen. Je dicteert je eigen tijd in plaats van iemand anders die het voor jou dicteert. En die vrijheid is waar het allemaal om draait.

Wat zijn de uitdagingen van Vanlife?

Hoewel er vele redenen zijn waarom je van het leven zou kunnen kiezen, is het zeker niet voor iedereen. Hier zijn enkele van de grotere uitdagingen van deze levensstijl.

Uitdaging # 1: Vanlife kan veel werk zijn

Foto door @irietoaurora

Ondanks wat je misschien op Instagram ziet, gaat vanlife niet alleen over loungen rond je busje op prachtige locaties. Het leven van deze levensstijl kost veel werk, en je moet bijna constant strategisch zijn.

(Vragen die we onszelf altijd stellen: wanneer moeten we ons verse water bijvullen? Waar kunnen we vervolgens douchen? Hoe vol is onze grijswatertank? Waar is de dichtstbijzijnde badkamer - of plaats om een ​​gat te graven? Waar zijn we gaan slapen vannacht? We moeten echt iets online bestellen - waar is de beste plek om het te verzenden en waar zijn we over een paar dagen?)

Ook lijken veel dingen >

In tegenstelling tot het leven in een vaste woning, waar je waarschijnlijk water en nutsleidingen rechtstreeks naar je hebt, moet je wanneer je in een busje woont, deze spullen halen. We moeten letten op hoeveel zoet water we nog hebben, en als we bijna leeg zijn, moeten we een plek zoeken om te tanken (en een plek vinden om ons grijze water te dumpen). Hetzelfde met kachelbrandstof (we gebruiken een scheepsalcoholkachel die van gedenatureerde alcohol afloopt, maar de meeste vanners gebruiken eenvoudige propaankampkachels of kookplaten).

Dan is er het opzetten en afbreken van het kamp. Ons busje heeft twee modi: reismodus en campingmodus. Wanneer we ergens worden geplaatst, is onze luifel vaak verlengd, halen we de instrumenten uit de achterkant, laten we de kachel en gietijzeren pan eruit, we hebben de gordijnen naar beneden. Dit alles kost werk om op te zetten, en het kost werk om alles terug te beveiligen voor wanneer we weer reizen.

Dit is een ding dat veel mensen verrast die nog niet in het leven met een busje wonen - de hoeveelheid tijd en moeite die het kost om alleen de levensstijl te behouden. Maar we denken dat het het meer dan waard is, en het kost allemaal veel minder tijd dan we vroeger besteedden aan het maaien van het gazon en het onderhouden van ons huis in onze vorige levens.

Uitdaging 2: Vanlife betekent wennen aan tijd buiten doorbrengen

Als je het niet leuk vindt om buiten te zijn, moet je je aanpassen. We vertellen mensen altijd dat we niet in een busje leven, we leven uit een busje. Vanlife is buiten. Ongeacht hoe comfortabel of ruim uw busje is, ongeacht hoeveel voorzieningen u in uw build heeft opgenomen, u zult nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid tijd buiten uw busje doorbrengen.

Dit is iets dat veel mensen naar het leven trekt, en het is een van onze favoriete onderdelen van deze levensstijl. Maar het is be>

Uitdaging # 3: Je wordt blootgesteld aan weers- en temperatuurschommelingen

Foto door @zeroyearplan

Als je in een busje woont, is er een limiet aan hoeveel je je omgeving kunt besturen. Je zult altijd enigszins overgeleverd zijn aan het buitenweer. Wat je ook doet, je hebt nooit zoveel controle over de temperatuur van je busje als in een huis.

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om een ​​redelijke temperatuur in uw busje te behouden, ongeacht het weer: isoleer uw busje , neem reflecterende raambekleding op en installeer een ventilator . In de winter kan een kleine propaankachel (of andere warmtebron) wonderen verrichten. Maar tenzij u van plan bent om al uw tijd door te brengen die op het elektriciteitsnet is aangesloten in RV-parken, is er geen manier om AC in de zomer te laten werken (ze nemen VEEL te veel stroom). Je hoeft alleen maar te wennen aan extreme temperaturen en manieren vinden om hiermee om te gaan.

We zijn er eigenlijk behoorlijk van gaan genieten. We houden ervan de ups en downs van de omgeving te ervaren. Het zorgt ervoor dat we ons verbonden voelen met de wereld om ons heen. En het dicteert vaak onze reizen. Tijdens de zomermaanden zoeken we naar noordelijke klimaten en hogere hoogten. In de winter trekken we naar zonnigere, warmere gebieden (hoewel we echt genieten van het leven in de winter van in de bergen). Maar we hebben ook vaak van plan moeten veranderen vanwege extreme hitte of een naderende storm. Het weer is iets waar we geen controle over hebben, maar toch moeten we onze plannen eromheen voortdurend aanpassen en herschikken.

Dus als je iemand bent die niet van plan houdt om plannen te veranderen, als je niet in staat bent om temperatuurschommelingen aan te pakken, als je leefruimte altijd precies 72 graden moet zijn, dan kan het leven in een busje een be>

Uitdaging 4: u zult worden blootgesteld aan veel nieuwe en ongemakkelijke situaties

Foto door @practicalparadise

Als je onderweg bent, gebeuren er onverwachte dingen. Je kunt jezelf in VEEL ongemakkelijke situaties bevinden en je moet eraan wennen dat je buiten je comfortzone bent. Er zullen lagen van ongemak zijn waar je intern doorheen moet werken, vooral wanneer je voor het eerst de weg op gaat.

Veel van dit ongemak komt voort uit de inherente onzekerheid van nomadisch leven. Je bevindt je misschien in een compleet nieuw gebied, met een ander klimaat en andere uitdagingen dan je gewend bent. U kunt te maken krijgen met een storing of een ander probleem wanneer u niemand in de buurt kent die kan helpen. Je moet misschien veel frustratie en angst doorstaan.

Maar als je flexibel blijft en een open geest hebt, zul je eraan wennen dat je niet weet wat er om de hoek staat. Dit gevoel van onzekerheid wordt een groot deel van het avontuur en je zult het gevoel hebben dat je echt elke dag het leven verkent. Je neemt afscheid van je comfortzone in de achteruitkijkspiegel, en dit zal je voorbereiden op diepe persoonlijke groei.

Uitdaging # 5: Het maakt druk op de weg

Foto door @ futuro.alternativo

Tenzij je een hoop geld hebt bespaard om werk op te starten voor een tijdelijke busreis (wat geweldig is, gefeliciteerd!), Is vanlife geen vakantie. Wat je op Instagram niet ziet, is dat al die mensen die dit fulltime doen hun best doen af om deze levensstijl te ondersteunen.

Vanlifers doen alles, van handarbeid, seizoensgebonden landbouw, het runnen van hun eigen bedrijf, workampingposities, online freelance werk en vele andere creatieve en onafhankelijke manieren om geld te verdienen. Maar wat we allemaal gemeen hebben, is dat we ons haasten en onszelf buiten zetten, niet achterover leunen en wachten op mogelijkheden om te verschijnen.

Als u de stabiliteit verkiest om gedurende een vooraf bepaald aantal uren op een specifieke plaats te verschijnen en in ruil daarvoor een regelmatig salaris te innen, moet u enkele aanpassingen maken als u onderweg wilt leven. Maar veel vanlifers hebben deze overgang met succes gemaakt, dus er is geen reden waarom je dat niet kunt als je je haast.

Hoe in een busje te leven

Als je deze pagina leest, is de kans groot dat je vragen hebt over de praktische aspecten van vanlife - hoe je eigenlijk in een busje leeft. Dit gedeelte omvat alles van het bouwen van een busje, het vinden van overnachtingskamperen, tot badkamers en douches, en het leven op de weg.

Een busje omzetten in een mobiele leefruimte

We behandelen het bouwen van een DIY-campervan in ons epische Build Your Van: The Ultimate Guide en overal op onze blog. Hieronder hebben we links opgenomen naar onze meest nuttige inhoud over het bouwen van uw nieuwe kleine huis op wielen.

Bouw je busje

De ultieme Van Build-gids

Een bestelwagen bouwen? Lees onze gratis gids. We behandelen zowat alles wat u moet weten - van planning, isolatie, zonne-energie en elektriciteit, plukapparatuur tot essentiële gereedschappen. Ga vandaag nog aan de slag zodat u onderweg op weg kunt!

Waar kunt u uw busje 's nachts parkeren

Nu je het comfort van je oude leven hebt verlaten voor het avontuur van het leven van bestelwagens - waar slaap je precies?

Er zijn heel veel opties in heel Noord-Amerika om je busje 's nachts te parkeren, veel daarvan helemaal gratis. Maar de opties waar je naartoe gaat, hangen af ​​van het type nomade dat je bent en het soort voorzieningen dat je om je heen nodig hebt.

Wil je tijd doorbrengen in een stedelijk gebied, of ben je op zoek naar een plekje in de middle of nowhere? Heeft u een badkamer, een douche of een mobiele service nodig? Wil je gratis kamperen, of kun je een plekje betalen? Gaat het goed met het overtreden van lokale wetten, of houd je je liever aan waar je mag zijn?

Hier zijn enkele opties om 's nachts in uw busje te slapen:

Kamperen op openbaar terrein (National Forest, BLM, enz.). Vrij.

Dit is onze optie voor overnachten. Er is overvloedig openbaar land in heel Noord-Amerika, en veel daarvan stellen je in staat gratis te kamperen (meestal tot ongeveer 14 dagen voordat je verder moet). Deze plekken zijn vrij gemakkelijk te vinden met de juiste apps en middelen (en een goed afgestemd gevoel voor avontuur), en ze zijn meestal mooi en vredig.

Het nadeel is echter dat voorzieningen erg wisselvallig kunnen zijn. Soms vind je een plek met een pit-toilet en razendsnelle LTE-service. Vaker wel dan niet, echter, je plek zal in het midden van nergens zijn, je badkamer zal een gat in de grond zijn en je zult in een complete dode zone zijn (hoewel het mogelijk is om zoete wildernisplekken te vinden met een fatsoenlijke cel service).

Het bereiken van deze plekken kan ook een beetje een avontuur zijn. Hoewel er veel geweldige campings zijn die gemakkelijk toegankelijk zijn, hebben deze plekken meer kans om andere campers in de buurt te hebben. De beste en meest afgelegen plekken liggen meestal op de hobbelige zijwegen.

Maar als je het type vanlifer bent die ervan houdt om tijd buiten door te brengen, ervan houdt om ver weg van steden te zijn en liever gratis kampeert, is openbare grond je be>

Waar zijn deze plekken te vinden: Freecampsites.net ( website ); iOverlander ( iOS | Android | Website ); Campendium ( iOS | Website ); FreeRoam ( iOS | Android | Website )

Be> altijd aan de principes van Leave No Trace . Ons openbare land is een essentiële hulpbron en het is onze plicht als verantwoordelijke gebruikers van dit land om alles te doen wat we kunnen om onze kampeerplaatsen beter te verlaten dan we ze hebben gevonden.

Do's en Don'ts van kamperen op openbaar terrein

 • follow Leave No Trace principles at all times. Volg te allen tijde de principes van Leave No Trace .
 • pay attention to any fire restrictions in the area. Let op eventuele brandbeperkingen in het gebied.
 • clean up after yourself and pack out any other trash you find. Maak na jezelf schoon en berg al het andere afval op dat je tegenkomt.
 • trash your site or behave irresponsibly. Prullen NIET uw site of gedragen zich onverantwoordelijk.
 • drive your van off pre-established trails. Rijd uw busje niet van vooraf ingestelde paden.
 • poop straight on the ground – always poop in a hole at least 200 feet from a water source, and pack out your toilet paper. Kak NIET recht op de grond - kak altijd in een gat op minstens 200 voet van een waterbron en pak uw toiletpapier in.

Parking Lot Camping (grote doos winkels, truck stops, casino's, etc.) Gratis.

Foto door @gray_barchetta

Het is niet de meest glamoureuze, maar af en toe kamperen op een parkeerplaats is een realiteit van vanlife. We bevinden ons vaak op een grote parkeerplaats voor een nachtwinkel als we tijd doorbrengen in een stad of stad om het gebied te verkennen of boodschappen te doen. En omdat grote kistenwinkels en vrachtwagenstops meestal vlak bij de snelweg liggen, zijn ze ook handige tussenstops tussen >

In welke grote box-winkels kun je op hun parkeerplaatsen slapen? De meeste Walmarts staan ​​'s nachts parkeren toe en u kunt zelfs worden omringd door een menigte andere bestelwagens en campers terwijl u slaapt. Andere winkels die 's nachts parkeren mogelijk maken: Bass Pro Shops, Cabela's, Cracker Barrel, enkele ijzerwinkels en enkele lokale supermarkten.

Wat betreft truckstops, hebben we Flying J bijzonder bijzonder bestelwagen / RV-vriendelijk gevonden. Rustplaatsen op de snelweg zijn ook een optie voor een korte tussenstop op reis. En in veel casino's kunt u gemakkelijk 's nachts parkeren en kunt u zelfs meerdere dagen blijven.

Maar we raden u altijd aan vooraf te bellen en te vragen voordat u bij een bedrijf parkeert . Niet op elke locatie kun je kamperen op de parkeerplaats, zelfs Walmart. Ook hebben sommige steden verordeningen tegen 's nachts parkeren, wat betekent dat je het risico loopt midden in de nacht te worden uitgetrapt. Het is altijd beter om eerst te vragen dan om door de politie uit bed te worden getrokken en gedwongen om om 3 uur te verhuizen.

Waar zijn deze plekken te vinden: Park Advisor ( iOS | Android ); RV Parky ( iOS | Android ); iOverlander ( iOS | Android | Website );   AllStays Camp RV ( iOS | Website )

Do's en Don'ts van Parking Lot Camping:

 • call ahead to ask if they allow overnight parking, and where they prefer you to park – they may want you to keep to a specific area. Bel van tevoren om te vragen of ze 's nachts parkeren toestaan, en waar ze u het liefst parkeren - ze willen misschien dat u zich aan een specifiek gebied houdt.
 • go in and buy something if possible (luckily most of these places sell things that you might need anyway – like gas, groceries, or camping supplies). Ga wel binnen en koop zo mogelijk iets (gelukkig verkopen de meeste van deze plaatsen dingen die je misschien toch nodig hebt - zoals gas, boodschappen of kampeerartikelen).
 • be respectful and clean up after yourself. Wees respectvol en ruim jezelf op.
 • set up your awning, tables, and chairs and have a party in the parking lot. Zet uw voortent, tafels en stoelen NIET op en feest niet op de parkeerplaats.
 • throw trash on the ground, pee outside, walk around with your shirt off, or otherwise act disrespectfully toward the business and the people around you. Gooi geen afval op de grond, plas niet buiten, loop rond met je shirt uit of gedraag je niet respectloos tegenover de business en de mensen om je heen.
 • overstay your welcome. Blijf je welkom niet te >

Urban Stealth Camping. Vrij.

Foto door @thepixelnomad

Als stedelijke gebieden iets voor jou zijn, of als je een baan hebt in een specifieke stad en in je busje woont om op huur te besparen, is het niet realistisch om op >

Dat is waar stealth-kamperen van pas komt. Stealth-kamperen houdt over het algemeen in dat je 's nachts naar een stadsstraat, buurt, industrieel gebied of parkeerplaats trekt, je best doet om het feit te verbergen dat je in je voertuig slaapt en vroeg vertrekt in de ochtend voordat iemand het merkt.

Als je denkt dat je vaak stealth-kampeert, zorg er dan voor dat je een bestelbus koopt die daarvoor geschikt is (dat wil zeggen niet voor de hand liggend dat het een campervan is - koop dus misschien die VW Vanagon niet en plaats je surfplank er bovenop). De beste busjes voor heimelijk kamperen zijn effen kleurloze werkbusjes, omdat ze letterlijk overal zijn en het gemakkelijk is om ze onzichtbaar te houden. Als uw bestelwagen ramen heeft, zorg er dan voor dat u een aantal goede lichtblokkerende gordijnen toevoegt.

Bij stealth-kamperen is het erg be>ga niet naar de badkamer om welke reden dan ook (dit is waar plasflessen voor zijn).

Sommige gemeenschappen verwelkomen een alternatieve levensstijl en hebben misschien geen probleem met goed opgevoede vandwellers die een beetje rondhangen. Wees niet de slechte appel die het gebied verzuurt voor de rest van ons. Veel andere gemeenschappen willen echt geen rondgangers, en je kunt het slachtoffer worden van intimidatie door de lokale bevolking of aandacht van wetshandhavers (hoe goed je je ook gedraagt). Als dit gebeurt, wees beleefd en coöperatief en verwijder jezelf uit het gebied.

Of je het nu leuk vindt of niet, je bent een vertegenwoordiger van de hele nomadische gemeenschap. Elke interactie die je hebt met het conventionele publiek kan kleuren hoe zij de rest van ons zien.

Hier zijn enkele nuttige bronnen voor urban stealth camping:

Opmerking: het is illegaal om in uw voertuig te slapen in de meeste steden, en velen die in woonwijken wonen, willen misschien niet dat u in hun buurt kampeert. Dit betekent dat je al het mogelijke moet doen om respectvol te zijn en onder de radar te blijven. Houd er ook rekening mee dat als je ervoor kiest om stealth camp te kamperen, je midden in de nacht door de politie wordt gewekt. Als dit gebeurt, wees beleefd en respectvol, maak geen ruzie en verplaats uw busje.

Do's en Don'ts van Urban Stealth Camping

 • choose a van that won't be noticed (windowless work vans are best). Kies wel een bus die niet wordt opgemerkt (werkbussen zonder ramen zijn het beste).
 • be respectful and polite, stay under the radar, and keep your van and yourself presentable. Wees respectvol en beleefd, blijf onder de radar en houd uw busje en uzelf presentabel.
 • arrive late, leave early, and change camp spots often. Kom laat aan, vertrek vroeg en verander vaak van kamp.
 • blast music, throw a party, or otherwise cause a ruckus. Blaas geen muziek, geef geen feest of veroorzaak op andere wijze een ruckus.
 • walk around half naked or go to the bathroom outside. Loop NIET half naakt rond en ga niet naar de badkamer buiten.
 • be rude or argue if asked to move. Wees niet onbeleefd of maak geen ruzie als je wordt gevraagd om te bewegen.

Campings (federale campings, staatsparken, privécampings, RV-parken, enz.). $$$.

Een andere optie om te slapen is om een ​​plekje op een camping te boeken. Omdat de meeste campings geld kosten en de meeste vanlifers de kosten liever beperken, is dit meestal meer eenmalig. Omdat campings vaak voorzieningen hebben zoals doorspoeltoiletten en -douches, en misschien zelfs wasserette en wifi beschikbaar hebben, kunnen ze af en toe een leuke onderbreking van de weg zijn.

Hier zijn enkele soorten campings die u tijdens uw reizen kunt tegenkomen:

 • Federale campings. Deze categorie omvat Forest Service / BLM-campings, evenals National Park-campings. Sommige Forest Service / BLM-campings zijn gratis of erg goedkoop en bieden zelfs korting als u de jaarlijkse Interagency Pass hebt . National Park-campings zijn meestal drukker en duurder en het kan moeilijk zijn om een ​​plekje te vinden. Federale campings variëren ook sterk in voorzieningen - sommige hebben misschien pittoiletten, sommige hebben een volwaardige douchehuizen met doorspoeltoiletten.
 • State Park-campings. State parks are a great camping option if you want to be in a natural setting but still need certain amenities (like toilets or showers). State parks tend to be cheaper than private campgrounds, but this varies widely by state. Some states charge additional vehicle entrance fees or require you to purchase a yearly pass, while some states are just unreasonably expensive (we're looking at you, California!). But we've also stayed at some awesome state parks for less than $10 a night.
 • Private Campgrounds/RV Parks. Private campgrounds usually cost more than public options, but they're also more likely to have amenities like laundry and wifi. Some private campgrounds are very nice, but more often you'll be dealing with rows of campsites right on top of each other. Even so, private campgrounds can be good for the occasional stay, and are often more convenient to get to than other options (you can even find them in or near cities).

When we stay at a campground, we tend to gravitate towards state parks and federal campgrounds. Some of them are very affordable, and we know that our camping fees are going towards supporting public land in some capacity. That said, we've also stayed at some great private campgrounds that offered exactly what we needed at the time.

Where to find these spots: Park Advisor ( iOS | Android ); RV Parky ( iOS | Android ); Ultimate Public Campgrounds ( iOS | Android ); AllStays Camp RV ( iOS | Website )

Camping on Private Land. $$$.

Photo by @slowcarfasthome

If you are looking to expand your options, there are some services out there that offer vanlifers and RVers the opportunity to find camping on private land.

 • Hipcamp . Basically the Airbnb of camping, Hipcamp allows private landowners to list their property for nightly camping. Options on here range from boondocking on a farm, to site with full hookups, to elaborate glamping experiences. There are some very affordable and interesting properties on Hipcamp, though, and this can be a great way to expand your camping horizons.

New to Hipcamp? Sign up using this link and get $10 towards your first stay! 

 • Boondockers Welcome . For $30 per year, you gain the ability to find private property owners who will let you camp out on their land for free (we're talking brief stays, not permanently posting up). This can be anything from secluded farmland out in the country to parking in someone's driveway in the heart of a city. This can really expand your options if you're needing a place to sleep, and it's a great tool to have in your arsenal.
 • Harvest Hosts . For $79 per year, Harvest Hosts opens up the option to camp at wineries, breweries, farms, and other awesome locations throughout the US and Canada. Camping is free, but it's generally a good idea to buy something from your host while you're there. Harvest Host locations are particularly concentrated along the East Coast of the US – which is great, since this region doesn't have a whole lot of camping options in general.

GET 15% OFF HARVEST HOSTS! Click this link to go to Harvest Hosts, and enter the coupon code HHFRIENDS15 at checkout.

Read More: Vanlifer's Guide to Sleeping, Camping, and Overnight Parking

Bathrooms, Showers, and Laundry

Where Do You Go to the Bathroom?

Photo by @horrorvanner

This is easily the most frequently asked question about vanlife. We always chuckle a bit whenever someone asks us because the reality is, it's incredibly easy to find a place to go to the bathroom in North America.

Gas stations, Walmarts, McDonalds', coffee shops – you name it, there's a bathroom. Many free/cheap public camping spots even have pit toilets (basically nicer/cleaner permanent porta-potties) nearby. We also carry a poop shovel and travel bidet for when we're wild camping away from a bathroom ( always make sure to follow best practices for relieving yourself in nature ).

Some vanlifers include toilets ( cassette , composting , or otherwise) in their rigs. We didn't think it was worth giving up the space, but others prefer the convenience and privacy of having their own bathroom situation.