border=0

Ons avontuur om inwoners van South Dakota te worden

Dit bericht kan gelieerde links bevatten. Meer informatie >>

Ons avontuur om inwoners van South Dakota te worden

Dit bericht kan gelieerde links bevatten. Meer informatie >>

Stuur me epische buildgidsen en kickass-tips van Vanlife

Stuur me epische buildgidsen en kickass-tips van Vanlife

Enkele van de grootste logistieke problemen waarmee fulltime nomaden worden geconfronteerd, hebben te maken met het niet hebben van een permanent verblijf. Als je geen vast adres hebt, kan het heel moeilijk zijn om veel dingen te doen die je in de huidige samenleving moet doen, zoals:

 • Rijbewijs halen
 • Registreer uw busje
 • Verzekering aanvragen (auto, medisch, etc.)
 • Krijg bankrekeningen
 • Belasting betalen
 • Registreer om te stemmen

We kwamen dit probleem direct tegen in het najaar van 2018. We waren in Missouri geweest voor de Midwest Vanlife Gathering in het voorjaar, maar we verlieten de staat en boekten het Westen zonder te beseffen dat John's rijbewijs in oktober zou verlopen.

We hebben uiteraard allebei geldige rijbewijzen nodig. We bleven dus met de volgende keuzes:

 1. We konden helemaal terug naar Missouri rijden, wat niet ideaal was omdat we meer dan 2000 mijl afstand waren.
 2. John kon een paar dagen terug naar Missouri vliegen om zijn rijbewijs te verlengen.
 3. We zouden dit kunnen aangrijpen om alternatieve opties te bekijken die mogelijk beter werken met onze levensstijl.

Hoe meer we erover nadachten, hoe minder het logisch was om onze status als inwoners van Missouri te behouden.

We wonen daar niet meer, we verhuren of bezitten daar geen onroerend goed (of waar dan ook), en we zijn niet van plan dit binnenkort te doen.

Dus waarom betalen we nog steeds de 6% staatsbelasting van Missouri? Waarom vergrendelen we onszelf om periodiek terug te keren naar Missouri om het rijbewijs te verlengen en het busje te laten inspecteren? Iets anders uitzoeken kan onze belastingrekening verminderen en dingen op de >

Gelukkig zijn er een paar staten die het voor voltijdreizigers gemakkelijk maken om een woonplaats te vestigen , rijbewijzen te krijgen en voertuigen te registreren, zelfs als ze geen vaste verblijfplaats hebben. Die staten zijn South Dakota, Texas, Florida en Nevada.

Kiezen om te 'verplaatsen' naar South Dakota

Gnomie overweegt zijn toekomst

Na grondig onderzoek naar onze opties, besloten we dat South Dakota voor ons het meest logisch was. Het had de minste hindernissen, en het was de snelste om naar toe te rijden (afgezien van Nevada - maar omdat ze een kampeerverblijf van een maand nodig hadden voordat we een verblijfsvergunning verleenden, was dat toen geen optie).

Plus, er zijn veel voordelen aan het vestigen van woonplaats in South Dakota als nomade:

 • Het is ronduit gemakkelijk te doen.
 • U hoeft slechts 24 uur in South Dakota te zijn om verblijfsvergunning te vestigen, dus het is een snelle oplossing voor reizigers.
 • Als je eenmaal je rijbewijs hebt behaald, is dit 5 jaar goed, dus je hoeft er maar eens in de 5 jaar 24 uur door te brengen om een ​​geldig rijbewijs te behouden! (Kanttekening: South Dakota is een vrij mooie staat, dus we raden ten zeerste aan daar tijd door te brengen)
 • U hoeft niet fysiek in de staat te zijn om voertuigen te registreren. De meeste e-mail doorstuurservices regelen dit voor u.
 • Er is geen staatsbelasting!
 • Autoverzekeringspercentages behoren tot de laagste in het land .

Dat zijn enkele behoorlijk geweldige voordelen! Er zijn echter enkele nadelen, namelijk een gebrek aan opties voor ziektekostenverzekeringen in vergelijking met veel andere staten.

Ziektekostenverzekeringen zijn in de eerste plaats een lastige kwestie voor nomaden, en als u regelmatig een arts nodig hebt, is het misschien logischer om een ​​woonplaats te vestigen in een staat die op zijn minst dichtbij is waar u het grootste deel van uw tijd doorbrengt.

ontkenning

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het kiezen van de beste woonplaats voor u. Neem dit soort beslissingen niet alleen omdat u erover leest op een blog, inclusief deze. Doe je eigen onderzoek, want er zijn veel dingen om te overwegen. Om je een startpunt te geven, schrijven we alles over de ins en outs van verschillende domicilie-opties in dit bericht .

Hier zijn de vereisten voor het vestigen van woonplaats in South Dakota als nomade:

 • Meld u aan voor een e-mail doorstuurservice (ongeveer $ 150 - $ 200 per jaar, geef of neem).
 • Verblijf een nacht op een camping, camperplaats of motel in South Dakota. Zorg ervoor dat u een ontvangstbewijs ontvangt met uw naam (namen) en uw e-mail doorstuuradres.
 • Breng uw ontvangstbewijs, e-mail doorstuurpapier en twee vormen van identiteitsbewijs mee naar de DMV.
 • Onderteken de "nomad affidavit" die zij u geven, die zegt dat South Dakota uw wettelijke staat van verblijf is en dat u van plan bent om daar terug te keren wanneer u klaar bent met het voltijds reizen.
 • Loop naar buiten met je nieuwe rijbewijs!

Dat klonk niet zo slecht. Maar om onze rijbewijzen te krijgen, moesten we fysiek in South Dakota zijn.

Het probleem voor ons was dat we destijds in de buurt van Bend, Oregon waren gekampeerd en binnen een week terug moesten zijn voor een verplichting. Dus hadden we een week om de 1.200 mijl van Bend naar Rapid City, SD (aan de westelijke rand van de staat) te rijden, dit allemaal gedaan te krijgen en nog eens 1200 mijl terug te rijden. Tijd voor een avontuur!

Missie: oprichting van South Dakota Residency

De beroemde Six Grandfathers Mountain in Black Hills in South Dakota

Stap 1: Een e-mailforwardingservice vinden!

De eerste vereiste om domicilie in Zuid-Dakota te vestigen, is zich aanmelden voor een dienst voor het doorsturen van e-mail in de staat.

E-mail doorstuurservices geven u een fysiek adres (geen postbus) dat u kunt gebruiken als uw "woonplaats" -adres. Zij zullen uw e-mail voor u ontvangen en op verzoek naar u verzenden (zie onze Post op de weg- post voor tips over het ontvangen van uw post tijdens het reizen). Velen van hen zullen u ook door het hele verblijfsproces leiden, uw voertuigen voor u registreren en e-mailscanservices aanbieden.

De meest gebruikte e-mailforwardingservices voor het opzetten van SD Residency zijn:

Na al deze bedrijven te hebben bekeken, hebben we uw beste adres vastgesteld. Ze hebben een solide aanbod van beschikbare diensten en concurrerende prijzen, ze helpen je goed door het verblijfsproces, we hebben een goede sfeer van hun klantenservice en ze werden aanbevolen door andere nomaden die we kennen.

We denken dat Escapees ook een geweldige optie is vanwege de extra voordelen van een Escapees-lidmaatschap . Maar hun SD-service heeft de rimpel om u een legaal adres in SD te geven, maar een postadres op hun hoofdkantoor in Texas. We dachten dat het eenvoudiger zou zijn om slechts één adres te behandelen.

Be>

Er was een beetje een klap in 2018 over de onverwachte sluiting van My Dakota Address , een e-mail doorstuurservice die veel werd gebruikt door de vanner- en RV-gemeenschappen. De plotselinge sluiting bracht veel nomaden in moeilijke situaties met hun post, voertuigregistraties en verzekeringen. Het gaf ook aanleiding tot veel geruchten, speculaties en samenzweringstheorieën dat ze door de regering werden gesloten en dat het hele verblijf in Zuid-Dakota binnenkort zou kunnen worden stilgelegd.

Maar het lijkt erop dat ze gewoon failliet zijn gegaan, wat niet ongebruikelijk is bij enkele van de meer "mom-and-pop" e-mail doorstuurbewerkingen. Daarom raden we u ten zeerste aan om uw onderzoek te doen en samen te werken met een gevestigde onderneming met een solide geschiedenis en veel werknemers.

South Dakota heeft de laatste tijd registraties van voertuigen onderuit gehaald. Vanwege hoe gemakkelijk het is om voertuigen daar te registreren (en de lagere omzetbelasting en het gebrek aan onroerendgoedbelasting), hebben mensen uit naburige staten hun nieuwe voertuigen in SD geregistreerd om te voorkomen dat ze belasting betalen. Daarom moet u, als u niet over een SD-rijbewijs beschikt, het bewijs overleggen dat u zich minimaal een jaar hebt aangemeld voor het doorsturen van e-mail om een ​​voertuig te registreren. Dit is geen probleem voor nomaden die SD-residentie willen vestigen en daar voertuigen registreren.

Stap 2: Papierwerk notarieel maken!

Nadat we ons hadden aangemeld bij Uw beste adres, stuurden ze ons een pakket met formulieren die we moesten ondertekenen en notarieel moesten laten registreren (als u geen voertuigen registreert, hoeft u maar één formulier te notariëren).

Dus gingen we naar de vriendelijke UPS-winkel in de buurt in Bend! De meeste UPS-winkels hebben een notaris, en omdat er overal winkels zijn, hebben we ze gebruikt om dingen een paar keer notarieel te maken onderweg. Documenten laten notariëren in een UPS-winkel kost meestal ongeveer $ 5- $ 10 per postzegel, afhankelijk van de locatie.

Nadat onze documenten allemaal in het kwadraat waren geplaatst, kwamen we >

Stap 3: Rijd naar South Dakota!

Toen ons papierwerk eenmaal in de post was, stapten we in het busje en begonnen naar het oosten te rijden. De eerste nacht verbleven we op een behoorlijk lieve BLM-camping ongeveer twee uur ten oosten van Bend. Toen reden we vrij over Idaho en brachten de volgende twee nachten door bij Flying J's aan weerszijden van Wyoming.

Na drie dagen non-stop reizen zijn we eindelijk South Dakota binnengekomen. Terwijl we over de vlakten naar het oosten reden, verschenen de dreigende silhouetten van de Black Hills in de verte. We merkten al snel dat we door een spookachtig bos reden terwijl we onszelf schilderden voor de herfst, met bergen rondom ons.

Het invoeren van de Black Hills vanuit het westen

Het was een van de mooiste ritten die we tot nu toe hebben gemaakt. En - bonus - er is een geweldig hondenpark aan de uiterste oostelijke rand van de Black Hills, precies wanneer je Rapid City binnenrijdt. "Misschien zullen we ons ooit ooit in South Dakota vestigen," dachten we.

Stap 3: kampeer op een camping voor een nacht!

Om uw woonplaats in South Dakota te vestigen, moet u minimaal één nacht op een camping, camperplaats, hotel of motel verblijven ( geen staatspark omdat ze geen bonnen bevatten). Dus boekten we een nacht in de KOA in Rapid City!

Iedereen was supervriendelijk en gelukkig waren ze gewend dat mensen die bij hen verbleven SD-inwoners werden. We vertelden hen ons verhaal, namen een groepsfoto en zorgden ervoor dat we een ontvangstbewijs kregen met zowel onze namen als ons e-mailadres.

Be> wanneer u op de camping verblijft, moet u ervoor zorgen dat op het ontvangstbewijs uw naam (namen) en uw e-mailadres staan.

Stap 4: Ga naar de DMV!

De volgende ochtend verzamelden we al onze papieren en gingen naar de DMV. Tjonge, was het zenuwslopend! Hoewel wat we deden volkomen legaal is, hadden we vlinders in onze buik, alsof we een snelle aan het systeem trokken.

John zorgde voor zijn rijbewijs

De zenuwen waren echter helemaal overbodig. Toen het onze beurt was, vertelden we hen met bevende stemmen over ons scenario en legden we uit wat we probeerden te doen, bang dat het voor hen geen zin zou hebben. Maar ze zeiden meteen: "Oké, jullie leven in een camper of zo?" Bijna alsof ze ons iets zo nonchalants vroegen als onze namen verduidelijken.

"Waarom ja! Nou, het is een busje, maar ja, we zijn nomaden ”.

"Oke geweldig. We hebben uw licentieaanvraag, bewijs van e-mail doorsturen, ontvangst van de camping en twee vormen van identificatie nodig. Oh, en je moet deze verklaring ondertekenen. '

We gaven ze onze documenten, ondertekenden hun formulieren, namen een oogonderzoek, maakten een foto, gaven onze ID's van Missouri in en we hadden ons rijbewijs voor South Dakota bij de hand! Het hele proces duurde ongeveer 15 minuten en was veel eenvoudiger dan alle andere rijbewijzen die we ooit hebben gekregen.

Stap 5: Rijd terug naar Oregon!

Nu we ons rijbewijs voor South Dakota hadden, draaiden we ons om en gingen terug naar Oregon. Deze keer namen we de zuidelijke route door de Black Hills en namen we een korte stop om Six Grandfathers Mountain te bekijken . Toen ging het naar een Flying J in Casper, WY voor de nacht, gevolgd door nog twee Flying J's in Utah, toen dezelfde BLM-camping waar we verbleven op weg naar het oosten. We waren net op tijd terug in Oregon!

Stap 6: Ontvang onze nieuwe nummerplaten!

Uw beste adres (en de meeste e-mail doorstuurservers) kunnen uw voertuigen voor u registreren, en het mooie is dat u niet in de staat hoeft te zijn! We hebben een paar maanden gewacht voordat we onze voertuigregistratie hebben veranderd, maar we hebben on>

Stap 7: Schakel onze autoverzekering om!

Een groot voordeel van "verhuizen" naar South Dakota is dat ze lagere autoverzekeringspercentages hebben dan veel andere staten. Het omschakelen van onze autoverzekering was eenvoudig door in te loggen op hun website en ons adres bij te werken naar onze nieuwe in South Dakota. Hierdoor daalde onze premie met meer dan 20%!

Be>

De meeste autoverzekeringen vereisen dat u een "overdraagbaar" adres hebt, wat een e-mail doorstuurservice beslist niet is . Er zijn verzekeringsagenten waarmee je kunt praten in South Dakota die volledig thuis zijn in de e-mail doorstuurscene en je kunnen navigeren naar goede opties voor autoverzekeringen. Het is ook vermeldenswaard dat America's Mailbox een eigen camping heeft, wat betekent dat ze technisch gezien kunnen worden aangemerkt als een "overdraagbaar" adres waar u de mogelijkheid hebt om te wonen en / of uw voertuig op te slaan.

Het is ook een beetje een vraagteken wat verzekeringsmaatschappijen en financiële instellingen zullen doen als ze wind opmerken dat u alleen een e-mail doorstuuradres hebt en geen fysiek verblijfplaats. Na de plotselinge stopzetting van My Dakota Address (waar we het hierboven over hebben), merkten sommige nomaden dat ze uit hun autoverzekeringspolissen vielen omdat hun adres was 'uitgezet' als een e-mail doorstuuradres. Volgens de Patriot Act moeten financiële instellingen fysieke adressen hebben voor al hun klanten. Het is daarom een ​​goed idee om naast uw postadres een adres van een vriend of familielid te hebben.

Stap 8: Registreer om te stemmen!

De registratie van de kiezers wordt afgehandeld op provinciaal niveau in South Dakota. Om u te registreren om te stemmen, moet u fysiek verschijnen op het kantoor van de bedrijfsrevisor in hetzelfde district waar uw wettelijke adres zich bevindt (u moet ook een ontvangstbewijs voor één nacht op de camping binnen dat district verstrekken).

Aangezien ons e-mailadres (wettelijk adres) zich in Sioux Falls bevindt, hadden we helemaal naar het oostelijke uiteinde van de staat moeten rijden om ons te registreren om in Minnehaha County te stemmen. Dat was destijds niet mogelijk, maar we zijn van plan om naar Sioux Falls te gaan om dit voor elkaar te krijgen voordat er grote verkiezingen komen.

Als je dit liever allemaal tegelijk doet, bevinden zowel Escapees als de Amerikaanse mailbox zich in Box Elder, SD, net buiten Rapid City. Uw beste adres en Dakota Post bevinden zich in Sioux Falls.

We zijn nu officieel inwoners van South Dakota!

Bewoners van South Dakota worden was een vrij pijnloos proces en naar onze mening was het voor ons heel logisch. Nogmaals, we moeten benadrukken dat voordat je dit soort beslissingen voor jezelf neemt om je eigen onderzoek te doen en zorg ervoor dat je alle implicaties begrijpt van het maken van een dergelijke verandering.

Wat uw woonplaats ook is, we raden u ten zeerste aan om op uw reizen door South Dakota te stoppen. Het is een prachtige staat vol met geweldige mensen, en het heeft een aantal van de meest ongelooflijke landschappen die we tijdens onze reizen zijn tegengekomen.

We zijn nu de trotse houders van South Dakota rijbewijzen en Gnomie ziet er fris uit met zijn nieuwe aangepaste kentekenplaten!

Volg ons op Instagram @gnomad_home en op Facebook voor nog meer geweldige vanlife-tips en epische buildgidsen . Proost!

Geplaatst in ,

Heeft deze pagina u geholpen?

JA
NEE

Stuur me epische buildgidsen en kickass-tips van Vanlife

Stuur me epische buildgidsen en kickass-tips van Vanlife

Meer Dope Sh ... enanigans

Vanlife Hoe te:

Uw complete gids voor het leven op de weg

Geïnteresseerd in vanlife? Lees onze gratis gids. We behandelen alles wat u moet weten - voors en tegens, badkamers en douches, waar te slapen, onderweg geld verdienen, veelgestelde vragen - en meer!

12
Laat een antwoord achter

6 Reactiethreads
6 Discussie antwoorden
7 Volgers
Meest gereageerde reactie
De populairste thread met opmerkingen
7 Commentaar auteurs
BartJohn Auteurs van recente reacties
abonneren
nieuwste oudste meest gestemd
Informeren van
Gast
Michael

Ik behaalde mijn masterdiploma aan de South Dakota State University en ging op kerstvakantie in de Black Hills terwijl ik in Mizzou was. Een mooie, diverse staat!

beheerder

Dat is het zeker - we werden overweldigd door alle natuurlijke schoonheid die het te bieden heeft!

Gast

Cool, ik vraag me dit al een tijdje af. Ik heb in een busje en vervolgens in een auto gewoond terwijl ik in een gebied werkte en een brievenbus gebruikte en dat werkte prima, maar ik zou misschien een van de laatste dagen vanaobde willen reizen op een van deze dagen.

beheerder

South Dakota is een van de weinige staten die het nomaden gemakkelijk maken. En wat dan ook, we raden een bezoek aan, het is een heel mooie plek!

Gast

bedankt John! Ik vond het daar geweldig en dit zou echt een goede reden zijn om terug te gaan voor een bezoek! Ik hou van het idee dat ik geen vrienden hoef te raken om me spullen per post te sturen.

Gast

Dit is een FANTASTISCHE bron voor mensen die op zoek zijn naar een manier om fulltime van het leven te genieten! Ik ben in Missouri dus kom >

beheerder

Bedankt Annette! We willen graag dat je met ons meedoet aan de Midwest Vanlife-bijeenkomst in mei in Illinois!

Gast
Bart

Heb je Wyoming als een optie beschouwd? Zo ja, wat waren de voor- en nadelen?

beheerder

Hallo Bart, mijn begrip is dat Wyoming u niet toestaat om een ​​e-mail doorstuurservice te gebruiken als uw wettelijk adres voor rijbewijs en het registreren van een verzekerde voertuigen, dus het is geen optie tenzij u een vriend / familielid hebt die daar woont. In South Dakota, Texas, Florida en Nevada kunt u allemaal een e-mailforwarder gebruiken, wat de grote reden is waarom deze staten zo aantrekkelijk zijn. Dit kan echter een complex onderwerp zijn, dus ik verzoek u dringend om uw eigen onderzoek te doen en mijn woord niet te geloven! Hoop dat het helpt!

~ John

Gast
C Walsh

Hoi! We bereiden ons voor op full-time RV wonen vanuit SC. SC heft elk jaar onroerende voorheffing op onze auto en camper waarschijnlijk ongeveer $ 2500 per jaar! Ze hebben een maximale omzetbelasting van $ 500 dus dat was leuk toen we ze kochten. Florida brengt ons het verschil in rekening als we besluiten ze daar te registreren. Weet je of we over de camper belasting moeten betalen als we onze camper daar registreren die meer dan $ 3000 zou bedragen. Bedankt

beheerder

Hallo daar, ik ben eerlijk gezegd niet zeker over onroerendgoedbelasting, en ik veronderstel dat dat per provincie verschilt. Ik geloof niet dat u omzetbelasting moet betalen (dat deden we niet), maar ik weet wel dat de kosten voor het registreren van een RV in South Dakota worden bepaald door het gewicht. Omdat ons busje technisch gezien een passagiersvoertuig is, hoefden we het RV-registratieproces niet te doorlopen. De meeste provincies in SD rekenen ook een jaarlijkse "wielbelasting", die meestal ongeveer $ 4 per wiel per jaar voor elk voertuig is (dus een auto met vier wielen zou $ 16 per jaar worden belast). Read more » Ik raad aan contact op te nemen met de mensen ... Lees meer »

Gast

Hé, geweldig om te horen dat jullie rijbewijzen hebben.
Blij voor jullie allebei.

Bouw je busje

De ultieme Van Build-gids

Een bestelwagen bouwen? Lees onze gratis gids. We behandelen zowat alles wat u moet weten - van planning, isolatie, zonne-energie en elektriciteit, plukapparatuur tot essentiële gereedschappen. Ga vandaag nog aan de slag zodat u onderweg op weg kunt!

Scroll naar boven

Stuur dit naar een vriend