border=0
Руководства Android GidsenAndroid-gidsen

Hoe USB-foutopsporingsmodus op Android in te schakelen?

Android-besturingssysteem is erg lastig. Standaard kunt u er geen speciale acties mee uitvoeren, die tot serieuze wijzigingen leiden. Door het apparaat via een USB-kabel op de computer aan te sluiten, kunt u alleen afbeeldingen, muziek en video's overbrengen en tegelijkertijd het apparaat een beetje opladen. Met het systeem kunt u niets meer doen. Dit kan worden opgelost door de USB-foutopsporingsmodus te activeren. In dit artikel zullen we je vertellen hoe je het moet doen.

inhoud

Wat is foutopsporing?

In feite kunt u met deze modus absoluut alle bestanden downloaden naar uw smartphone of tablet als de verbinding via USB is. Als gevolg hiervan draagt ​​dit bij aan een grote verscheidenheid aan wijzigingen in het besturingssysteem. Zonder de foutopsporingsmodus te activeren, is het onmogelijk om een ​​aanpassing van de geïnstalleerde software voor te stellen. Wat kan ik zeggen, zonder dit kun je het programma dat is gedownload van een externe bron niet eens installeren ...

Over het algemeen kunt u met de USB-foutopsporingsmodus in combinatie met een of ander computerhulpprogramma de volgende acties uitvoeren:

  • Stuur absoluut elk bestand van pc naar smartphone;
  • Flash-apparaat;
  • Maak een back-up van de applicaties die beschikbaar zijn op het apparaat;
  • Herstel de smartphone;
  • Krijg rootrechten;
  • Installeer de applicatie gedownload van een externe bron;
  • Kopieer elke map uit het bestandssysteem van het apparaat.

Google positioneert de foutopsporingsmodus als een functie die nuttig is voor ontwikkelaars. Maar we begrijpen dat het inschakelen van de USB-foutopsporingsmodus op Android ook logisch is voor de gemiddelde gebruiker. Het blijft om erachter te komen hoe dit te doen.

Schakel USB-foutopsporing in

We tonen de activering van de modus met behulp van het voorbeeld van pure Android 5. Als u een andere versie van het besturingssysteem hebt en er is ook een eigen shell geïnstalleerd, dan kunnen uw acties enigszins afwijken. Maar niet dramatisch - het basisprincipe blijft hetzelfde.

Het eerste wat je moet doen is de ontwikkelaarsmodus inschakelen. Ga hiervoor naar het menu 'Over de telefoon' in de instellingen en klik vervolgens op het item 'Android-versie' (voor Xiaomi-apparaten is dit 'MIUI-versie' ) totdat het bericht 'U bent ontwikkelaar geworden!' Verschijnt . Wanneer de sectie "Voor ontwikkelaars" wordt weergegeven in de instellingen, kunt u doorgaan met het activeren van de foutopsporingsmodus.

U moet dus de volgende manipulaties uitvoeren:

Stap 1. Ga naar " Instellingen ".

Stap 2. Blader helemaal naar beneden. Klik hier op het item ' Voor ontwikkelaars '.

Op modernere Android-apparaten kunnen de foutopsporingsmodus en het ontwikkelaarsmenu in sommige subsecties worden verborgen (dit hangt af van de versie van het besturingssysteem en de functies van de gebruikte shell). Daarom is de eenvoudigste manier om te zoeken naar de gewenste parameter.

Stap 3. In dit gedeelte moet u de schakelaar activeren bij het item " USB-foutopsporing ".

Het is mogelijk dat u eerst de hoofdschakelaar bovenaan moet activeren.

Foutopsporingsmodus inschakelen op Samsung-producten

Zo eenvoudig is het om de foutopsporingsmodus op de meeste smartphones in te schakelen. Maar op sommige apparaten is de ontwikkelaarsmodus verborgen. Dit wordt bijvoorbeeld waargenomen op de tablet Samsung Galaxy Note 10.1 2014-editie en andere Zuid-Koreaanse gadgets. Hier moet u een andere manier gebruiken:

Stap 1. Ga naar de " Instellingen ".

Stap 2. Volg de sectie " Over het apparaat ". Ga indien nodig naar het tabblad Algemeen .

Stap 3. Klik op het item " Software-informatie ". Dit moet worden gedaan op het besturingssysteem Android 6.0. In oudere versies van de besturingssystemen ontbreekt dit item mogelijk.

Stap 4. Let op het item " Build-nummer ". Je moet er ongeveer 7 keer snel met je vinger op klikken. Dit activeert de ontwikkelaarsmodus, die het systeem u onmiddellijk zal informeren.

Stap 5. Ga nu terug naar het hoofdmenu " Instellingen ". U vindt het item ' Opties voor ontwikkelaars ' dat zojuist is verschenen. Klik erop.

Stap 6. Klik op het selectievakje naast " USB-foutopsporing ".

Stap 7. Bevestig uw acties door op de knop " OK " te klikken .

Dit is een eenvoudig actie-algoritme. Opgemerkt wordt dat op oude Zuid-Koreaanse apparaten met Android 4.2.2 aan boord, de ontwikkelaarsmodus standaard kan worden ingeschakeld.

border=0

Reageer op