border=0
Руководства Android GidsenAndroid-gidsen

Hoe het engineeringmenu op Android te openen?

Iedereen weet dat een geavanceerde gebruiker wonderen kan doen met het Windows-besturingssysteem. Maar niet iedereen vermoedt dat Android geavanceerde functies kan bieden. Een ervaren specialist kan het engineeringmenu oproepen, waarin de geavanceerde configuratie van het apparaat wordt uitgevoerd, en bepaalde functies testen. Hoe het engineeringmenu op Android te openen - lees hieronder.

inhoud

Waar is dit voor?

In moderne versies van het besturingssysteem is er een vrij volledige sectie " Instellingen ". Hiermee kunt u verschillende parameters aanpassen. Maar sommigen van hen lenen zich nog steeds niet voor diepe afstemming. Dergelijke parameters moeten worden gezocht in het engineeringmenu. Specialisten van een servicecentrum kunnen bijvoorbeeld het engineeringmenu openen om het volume van de luidspreker, hoofdtelefoon en ingebouwde microfoon aan te passen.

Kortom, het engineeringmenu bevat systeeminstellingen die niet toegankelijk zouden moeten zijn voor de gemiddelde gebruiker. Het engineeringmenu van Android kan een smartphone gemakkelijk verpesten als u de instellingen bijna willekeurig wijzigt. Hiermee kunt u vaak zelfs de lettergrootte wijzigen, het aantal pictogrammen op het bureaublad vergroten en andere wijzigingen in het systeem aanbrengen. Op sommige smartphones veranderen de signaalsterkte, het type trilling en andere aspecten van de werking van het apparaat in het engineeringmenu in het engineeringmenu.

Interessant is dat de eenvoudigste manier om toegang te krijgen tot het engineeringmenu is op Android 4.4 en latere versies van dit besturingssysteem. Het moeilijkste is om in zo'n menu op Android 2.2 te komen. Meestal waren de vroege versies van de besturingssystemen helemaal niet uitgerust met een engineeringmenu - daarom lenen ze zich praktisch niet voor aanpassing. Er zijn problemen met dit op de nieuwste apparaten.

Snelle en gemakkelijke manier

Opgemerkt moet worden dat voor het openen van het engineeringmenu geen programma van derden nodig is. Geen root-toegang vereist! U hoeft alleen een speciale combinatie op het virtuele toetsenbord te typen - de zogenaamde engineering-menucode. Het probleem is dat veel fabrikanten hun eigen code gebruiken; er is geen universele combinatie. Soms is de code zelfs verschillend voor verschillende modellen uitgegeven door hetzelfde bedrijf!

Waarschuwing! Als u het engineeringmenu verkeerd gebruikt, loopt u het risico uw smartphone in een zogenaamde "steen" te veranderen. Als u niet weet wat deze of die parameter doet, wijzigt u deze niet.

Om te beginnen, moet u in de sectie vinden waar het telefoonnummer wordt gekozen.

Voer vervolgens de volgende code in, afhankelijk van het merk van uw apparaat:

  • Huawei - * # * # 2846579 # * # * of * # * # 2846579159 # * # *
  • HTC - * # * # 3424 # * # * of * # * # 4636 # * # * of * # * # 8255 # * # *
  • Sony - * # * # 7378423 # * # *
  • Samsung - * # * # 4636 # * # * of * # * # 8255 # * # *
  • Fly , Alcatel , Philips - * # * # 3646633 # * # *
  • LG - * # * # 4636 # * # *
  • Xiaomi - * # * # 6484 * # *
  • Verschillende apparaten gebaseerd op de MediaTek- processor - * # * # 54298 # * # * of * # * # 3646633 # * # *

Als het engineeringmenu niet verschijnt, drukt u na het invoeren van de combinatie op de beltoets.

Eigenaren van apparaten op basis van de MediaTek MT6573 , MT6577 , MT6589 en sommige andere apparaten kunnen trouwens de applicatie MTK Engineering Menu downloaden. Zoals u misschien wel raadt, kunt u met het hulpprogramma het bijbehorende menu starten zonder een numerieke code in te voeren.

Als u het menu niet kunt openen

Het is mogelijk dat u probeert alle bovenstaande combinaties in te voeren, maar u komt niet in het engineeringmenu. Dit gebeurt op Android 6 en enkele andere vrij recente versies van het besturingssysteem. Blijkbaar is het engineeringmenu geblokkeerd, of is een specifieke code vereist om het te bellen.

border=0

Reageer op