border=0
artikelen

Hoe uw smartphone te beschermen tegen hackers en oplichters

Uw smartphone heeft veel geheimen. We zullen hen helpen beschermen.

Het hacken van een smartphone voelt alsof iemand je huis heeft beroofd - of misschien nog erger. Dit is een echte inbreuk op de privacy, een schending van persoonlijke ruimte en het kan enige tijd duren om erachter te komen wat er is gebeurd. Uw gadget slaat niet alleen bestanden en gegevens op - het apparaat vertelt aanvallers welke informatie het be>

Smartphones zijn kleine apparaten die gemakkelijk kunnen worden verloren of gestolen, en ze verzenden en ontvangen voortdurend signalen online, daarom zijn ze altijd een doelwit voor oplichters. Om uw telefoon en de inhoud ervan te beschermen tegen nieuwsgierige blikken, moet u een strategie ontwikkelen om waardevolle informatie te beschermen. We hebben enkele tips samengesteld over hoe u uw smartphone kunt beschermen tegen hackers en indringers.

inhoud

Update OS en applicaties

Softwarebedrijven werken de software voortdurend bij en niet alleen om cosmetische redenen. Veel updates en bugfixes bevatten beveiligingsverbeteringen die uw smartphone helpen beschermen tegen hacking en inbraak, en ook de kwetsbaarheid verminderen, waardoor de levensduur van hackers wordt bemoeilijkt. Het is daarom de moeite waard om te onthouden: zodra er een melding verschijnt over het bijwerken van het besturingssysteem van uw mobiele telefoon of een toepassing die u gebruikt, moet u deze onmiddellijk installeren.

Vermijd openbare wifi-netwerken

Inmiddels moet iedereen zich bewust zijn van de gevaren van het gebruik van open Wi-Fi voor welk doel dan ook, omdat een gratis openbaar draadloos netwerk in winkelcentra, cafés, luchthavens of andere openbare plaatsen als een schat voor hackers is. Probeer waar mogelijk alleen mobiele communicatie te gebruiken en schakel wifi op uw mobiele telefoon uit wanneer u zich op een openbare plaats bevindt. Als dit niet mogelijk is, kunt u overwegen een VPN-toepassing te gebruiken. Dit zijn hulpprogramma's waarmee u een of meer netwerkverbindingen (logisch netwerk) kunt aanbieden via een ander netwerk. Maar kies zorgvuldig - niet alle VPN's zijn van dezelfde kwaliteit. Overweeg ook om Bluetooth uit te schakelen wanneer u de telefoon niet gebruikt, tenzij de telefoon is verbonden met een smartwatch die dit soort verbinding vereist.

Schakel smartphonevergrendeling in

Stel altijd een wachtwoord van vier of zes cijfers in om het apparaat in te voeren. Dit is misschien niet erg handig, maar het is veel rustiger: als je smartphone plotseling uit een zak op straat valt, kan de eerste persoon die hem ophaalt geen e-mail, contacten, foto's en informatie over bankkaarten controleren. Probeer een nog >De vingerafdrukscanner en Face ID zijn een snel en gemakkelijk alternatief voor wachtwoorden. Zorg er daarnaast voor dat applicaties met persoonlijke informatie ook worden vergrendeld met wachtwoorden.

Houd uw telefoonnummer geheim

Waarschijnlijk heb je niet de wens om een ​​vast telefoonnummer te geven aan iedereen die je ontmoet. Geef uw mobiele nummer op dezelfde manier niet automatisch aan toepassingen die gegevens kunnen opvragen. Hoe meer toepassingen uw nummer onthouden, hoe kwetsbaarder het apparaat voor sms-fraude en zelfs inbraken in beveiligde 2FA-accounts. Probeer een tweede regel toe te voegen aan uw gadget. Google Voice is een geweldige manier om uw telefoonnummer te beschermen tegen indringers op internet, net als applicaties zoals Sideline, Line2 en Hush, waarmee u eenvoudig een tweede lijn in uw mobiele telefoon kunt integreren.

Verspreid niet teveel informatie op sociale netwerken

Hoewel je je echte naam veilig kunt gebruiken op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter, is het delen van persoonlijke informatie over jezelf nog steeds niet de moeite waard. Vermijd het vermelden van woonplaats, specifieke adressen, specifieke taken, telefoonnummers, achternamen en andere gegevens die hackers kunnen gebruiken om bij te houden. Tegenwoordig kun je met Facebook een groot deel van de informatie verbergen met behulp van instellingen en privacytools, waaronder de meeste foto's, vriendenlijsten en nog veel meer. Op deze manier optimaliseert u uw profiel om informatie kwijt te raken die meer over u kan onthullen dan u zou willen. Gebruik bovendien Facebook indien mogelijk op uw thuiscomputer.

Gegevens uploaden

Bewaar geen persoonlijke informatie, be>

Gebruik tweefactorauthenticatie

Nog een veiligheidsmaatregel die de meeste mensen niet kunnen verdragen. Twee-factor authenticatie (2FA) is zo onbemind omdat het extra bevestiging vereist, en het is echt deprimerend als er geen telefoon bij de hand is. Maar net als wachtwoorden dient dit een specifiek doel en biedt het een extra beveiligingslaag voor het geval iemand uw wachtwoord in bezit neemt.

Gebruik sterke wachtwoorden

Niemand houdt van wachtwoorden. Maar als het tijd is om het toch te verzinnen, moet je het serieus nemen. Gebruik alleen sterke wachtwoorden die moeilijk te kraken zijn. Ze moeten 16-20 tekens bevatten met een combinatie van hoofdletters en gewone letters en cijfers, evenals tekens. Hackers op het hoogste niveau kunnen nog steeds sterke wachtwoorden kraken, maar het voor hen gemakkelijker maken door hun verjaardag, koosnaam of hetzelfde wachtwoord voor alles te gebruiken is echt een vreselijk idee.

Er zijn veel veilige wachtwoordgenerators op het netwerk, dus u hoeft ze niet zelf uit te vinden. Wijzig wachtwoorden om de zes maanden voor een jaar, of zodra u hoort over het hacken van gegevens van programma's die u gebruikt. Ja, en een paar woorden over de "geheime vragen": een leugen. Beantwoord geen eerlijk geheime vragen en wijzig uw antwoorden voor verschillende sites / applicaties. U kunt het antwoord in de vorm van een wachtwoord gebruiken voor dergelijke vragen, bijvoorbeeld letters en cijfers, in plaats van de naam van uw eerste huisdier. Dankzij dit is het moeilijker voor hackers om te begrijpen hoe ze in de telefoon kunnen komen op basis van openbaar beschikbare informatie over de gebruiker op internet.

Pas op voor spam en phishing

Een van de gemakkelijkste manieren om in uw telefoon te komen en toegang te krijgen tot uw informatie is via e-mail. Phishing is zo ontworpen dat gebruikers zelf toegang tot hun accounts overdragen. Probeer de links in de verkoopbrieven niet te volgen, verdachte bijlagen te openen of applicatie-updates via e-mail uit te voeren. Probeer niet via willekeurige e-mails toegang te krijgen tot financiële accounts, ga in plaats daarvan rechtstreeks naar de website van de financiële instelling en log in met de juiste gebruikersnaam en wachtwoord.

Gebruik de ingebouwde apparaatbeveiliging

Ze worden om een ​​reden 'smartphones' genoemd (dat wil zeggen, een slimme telefoon). Als het apparaat verloren of gestolen is, kunt u het vinden met behulp van volgservices zoals Find My iPhone en Android Find My Device, waarmee de ontbrekende telefoon op de kaart kan worden gevolgd en in sommige gevallen automatisch alle gegevens kan worden gewist. Met deze services kunt u ook uw telefoon laten overgaan, zodat u uw apparaat kunt vinden. Bovendien is het mogelijk om het gadget te configureren om alle informatie te verwijderen na een onjuiste poging tot wachtwoord.

Gebruik een antivirusprogramma

Hackers geven de voorkeur aan malware om wachtwoorden en accountinformatie te stelen. Maar je kunt dit bestrijden met de antivirusapplicatie van je smartphone - sommige zijn uitlopers van populaire pc-programma's zoals Avast, McAfee en Panda. Ze bieden verbeterde beveiliging omdat downloadbare applicaties, PDF's, afbeeldingen en andere bestanden niet worden geïnfecteerd door malware totdat ze worden geopend.

Beheer toepassingsrechten

Controleer de applicaties op uw telefoon om te bepalen of ze meer rechten hebben dan ze nodig hebben. U kunt de toegang tot de camera, microfoon, contacten of locatie in- of uitschakelen. Bekijk wat is toegestaan ​​door toepassingen en schakel onnodige toepassingen uit. In het geval van de iPhone gaat u naar "Instellingen"> "Privacy", waar u een lijst ziet met alle applicaties en de machtigingen die eraan zijn verleend. Wat Android betreft, het hangt allemaal af van het apparaat. Op Google Pixel vindt u bijvoorbeeld het gewenste gedeelte in Instellingen> Toepassingen en Meldingen> Geavanceerd> Toepassingsmachtigingen en op Samsung Galaxy onder Instellingen> Toepassingen> Toepassingsmachtigingen (drie verticale stippen in de rechterbovenhoek).

Gegevensback-up

U moet altijd voorbereid zijn op het ergste en een back-up van het apparaat maken om be>

Volg waar u applicaties installeert

Download geen oude applicaties naar je telefoon. Hoewel de keuze aan applicaties voor de iPhone beperkt is tot de Apple App Store, die alle programma's controleert die op het platform worden verkocht, is Android-software eenvoudig te downloaden van internet, wat betekent dat de installatie eenvoudig is vanaf een andere bron dan de Google Play Store. U moet zich echter verdiepen in de instellingen en deze optie inschakelen. De beste manier om malware op Android te voorkomen, is vast te houden aan de programma's die beschikbaar zijn in de Google Play Store, die worden gescand door Google. Download nooit applicaties via sms, want dit is een beruchte methode die hackers gebruiken om malware rechtstreeks in de telefoon te injecteren.

Blijf uit de buurt van openbare opladers

Laad uw telefoon alleen op met betrouwbare USB-poorten zoals een computer en een auto. Aanvallers kunnen inbreken in openbaar toegankelijke USB-poorten voor het opladen, bijvoorbeeld die u in een café of luchthaven zult ontmoeten om persoonlijke informatie te stelen. Neem een ​​adapter met een USB-kabel mee als u op reis bent. Hackers hebben geen toegang tot uw telefoongegevens via een USB-adapter.

Geen jailbreak

Ondanks het feit dat jailbreak iPhone-eigenaren toegang geeft tot applicaties en software die niet beschikbaar is in de Apple App Store, stelt het de telefoon ook bloot aan virussen en malware. Als het apparaat uiteindelijk wordt gehackt, vervalt de garantie en zullen medewerkers van het Apple-servicecentrum u waarschijnlijk niet helpen.

resulteren

Als u positieve maatregelen neemt om uw smartphone tegen hackers te beschermen, kunt u er zeker van zijn dat u al het mogelijke hebt gedaan om be>

Bron: digitaltrends.com

border=0

Reageer op