border=0
Руководства Android GidsenAndroid-gidsen

Hoe een USB-stick te verbinden met een Android-smartphone?

In termen van de hoeveelheid alleen-lezen geheugen zijn moderne smartphones niet ver verwijderd van apparaten op basis van Symbian. Ja, nu wordt vrije ruimte berekend in gigabytes, niet in megabytes. Maar bestanden zijn de laatste tijd veel zwaarder geworden - onthoud de video, die een hoge resolutie heeft, waardoor deze tot 10 GB kan wegen. Daarom gebruiken sommige gebruikers liever een externe flashdrive. In de meeste gevallen is het een geheugenkaart . Maar soms is een USB-stick verbonden met de smartphone. Hoe dit wordt gedaan zal hieronder worden beschreven.

inhoud

Is het altijd mogelijk?

De USB-poort is een strikte standaard - in feite werkt deze op alle apparaten hetzelfde, of het nu een computer, printer of telefoon is. Maar dit betekent niet dat hij overal één uiterlijk heeft. Het is fysiek onmogelijk om de kabel van de smartphone aan te sluiten op de scanner-, printer- of MFP-aansluitingen, en omgekeerd. Dit wordt verklaard door het feit dat de connectoren verschillen in zowel hun vorm als grootte.

Op smartphones met Android is de meest gebruikte poort een micro-USB -vormfactor. Hij kreeg zo'n naam vanwege zijn kleine formaat. Trouwens, op de nieuwe vlaggenschepen vind je een connector van een nieuw type - USB Type-C . De afmetingen bleven hetzelfde, maar de vorm veranderde. Maar in ieder geval werkt het aansluiten van een USB-stick onderweg vaak niet. Het is tenslotte ontworpen voor een volledige USB-poort , die te vinden is op computers en laptops, maar niet op draagbare gadgets.

Er zijn twee manieren om dit probleem op te lossen. De eerste is om een ​​speciale flashdrive te kopen, voorzien van twee connectoren tegelijk - USB en micro-USB . Maar hoewel dergelijke accessoires niet erg gebruikelijk zijn en vrij duur zijn. Daarom kiezen gebruikers in de meeste gevallen voor de tweede methode om het probleem op te lossen, namelijk het aansluiten van een traditionele flashdrive op een tablet of smartphone met behulp van een OTG-kabel . Het is gemaakt in de vorm van een korte veter, aan de uiteinden zijn een USB-moeder (ingang voor een full-sized USB-stekker) en micro-USB-uitgang.

Helaas is niet alles zo eenvoudig als het lijkt. Android ondersteunt standaard OTG-technologie. Maar veel fabrikanten blokkeren het nog steeds, meestal omwille van de veiligheid. En het gebeurt ook dat deze technologie niet volledig wordt ondersteund. Het apparaat produceert mogelijk niet de benodigde hoeveelheid energie via de connector. In dergelijke gevallen is het onmogelijk om een ​​USB-flashdrive op een smartphone op Android aan te sluiten zonder speciale trucs, waardoor die stroom krijgt. Als u niet op gespannen voet staat met een soldeerbout, schittert u absoluut niet met het apparaat dat is gekoppeld aan een USB-stick.

Hoe weet ik of ik OTG-ondersteuning heb of niet?

Helaas kunt u hiervoor geen enkele applicatie downloaden. Zelfs de beroemde AnTuTu Benchmark zal u niet schrijven of de gadget OTG-technologie ondersteunt. Als u hierover informatie wilt vinden, moet u naar de officiële website van de fabrikant gaan, nadat u de volledige technische specificaties van uw apparaat hebt gelezen. Het is ook zinvol om smartphone-recensies te lezen die op veel sites zijn gepubliceerd, waaronder op onze site.

Als u niet naar informatie wilt zoeken, kunt u het feit van de beschikbaarheid van OTG-ondersteuning empirisch verifiëren. Pak gewoon de juiste kabel en gebruik deze om een ​​USB-stick aan te sluiten op uw smartphone. Als het accessoire niet wordt herkend, is deze functie hardware-vergrendeld.

Enkele beperkingen

Als smartphones al >tablets " van Samsung en ASUS . Om in dit geval een flashstation aan te sluiten, hebt u geen OTG-kabel nodig, maar een speciale adapter.

Interessant genoeg bestond de tegenovergestelde situatie eerder. De eerste tablets van Acer hadden een extra full-sized USB-poort. Een flashstation op een dergelijk apparaat was rechtstreeks aangesloten, zonder het gebruik van hulpaccessoires.

Hoe de inhoud van een USB-stick te lezen?

We hebben uitgezocht hoe een USB-stick te verbinden met Android. Maar hoe lees je de inhoud ervan? Is hier een extra programma voor nodig?

Je kunt de ingebouwde tools goed gebruiken. Nu is bijna elke smartphone en tablet uitgerust met een bestandsbeheerder. Het heeft geen serieuze functionaliteit, maar een dergelijk hulpprogramma is vereist om de inhoud van de flashdrive te bekijken.

En als er geen dergelijk programma op uw apparaat staat, ga dan naar Google Play. Download Explorer , X-Plore of iets dergelijks daar. Met behulp van een van deze bestandsbeheerders kunt u eenvoudig documenten, video's en andere inhoud van een USB-stick bekijken.

Op sommige apparaten kunnen standaard bestandsbeheerders hun taak niet aan. Dit geldt met name voor de Nexus 7- en Nexus 10- tabletten. Mogelijk moeten ze USB Media Importer installeren. U kunt ook het hulpprogramma StickMount gebruiken , maar voor de werking ervan is het noodzakelijk om root-toegang te bieden .

border=0

Reageer op