Руководства Android GidsenAndroid-gidsen

Hoe een smartphone op Android in te stellen na aankoop?

Elke koper krijgt een smartphone in zijn oorspronkelijke staat. Het bevat geen accounts en de versie van het besturingssysteem is mogelijk vrij oud. Ons artikel zal u vertellen welke acties u onmiddellijk na aankoop met het apparaat moet uitvoeren.

Dit materiaal heeft geen zin, omdat het Android-besturingssysteem zelf zorgvuldig praat over elke stap die u zet wanneer u uw smartphone of tablet voor het eerst inschakelt. Maar sommige gebruikers willen van tevoren weten wat hen te wachten staat. Het is voor zulke mensen dat dit artikel is geschreven. Ze praat ook in detail over de stappen waarbij toch bepaalde moeilijkheden kunnen ontstaan. Onze taak is ervoor te zorgen dat u het apparaat eenvoudig kunt configureren zodat het gebruik ervan zo comfortabel mogelijk is.

inhoud

Basishandelingen

De telefooninstelling is verdeeld in twee fasen. Het be>fabrieksreset . De volgende acties worden hier meestal uitgevoerd:

 • Taal is geselecteerd;
 • Wi-Fi-netwerk geselecteerd;
 • Schakelt mobiele datatransmissie in of uit;
 • Voer gegevens in van uw Google-account;
 • De huidige datum en tijd worden bevestigd.

Soms wordt dit hele ding aangevuld door gegevens van andere accounts in te voeren - Samsung , Cyanogenmod en enkele anderen. Laten we het eerste installatieproces eens nader bekijken:

Stap 1. Meestal begint het instellen van uw telefoon met het kiezen van een taal, wat logisch is. U krijgt een lijst met talen aangeboden die worden ondersteund door deze versie van het besturingssysteem, waaruit u moet kiezen welke u begrijpt. In ons geval zal het Russisch zijn. Nadat u het hebt geselecteerd, klikt u op de knop " Volgende ", die in dit geval als een pijl wordt weergegeven.

Stap 2. Gewoonlijk is de volgende stap om verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk. Kies degene die je thuis is. U kunt deze stap overslaan door op de knop " Volgende " te klikken. Het wordt echter aanbevolen om dit alleen te doen als een simkaart met verbonden mobiel internet in de smartphone is geplaatst.

Stap 3. Voer het wachtwoord voor uw wifi-thuisnetwerk in en klik op de knop " Verbinden ".

Stap 4. Het is mogelijk dat een verbindingscontrole later begint. Het is mogelijk dat het apparaat ook de mogelijkheid biedt om de firmware bij te werken. Ook kan de smartphone aanbieden om gegevens over te dragen van een ander apparaat met Android. Dit gebeurt met behulp van de NFC- chip. Als u het niet nodig hebt, klikt u op de knop Overslaan .

Stap 5. Volledig gebruik van de smartphone is onmogelijk zonder een Google-account aan te maken . Het is het meest logisch om gegevens in te voeren van het account dat u op uw vorige apparaat hebt gebruikt. Als u nog geen dergelijk account heeft, klik dan op " Of maak een nieuw account ". Het wordt afgeraden deze stap over te slaan, anders werkt de Play Market niet voor u.

Stap 6. Voer uw Gmail-e-mailadres in, klik op de knop " Volgende ", waarna u alleen het wachtwoord hoeft in te voeren en nogmaals door op de bovenstaande knop te drukken.

Stap 7. Klik op de knop " Accepteren ". Door dit te doen, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.

Stap 8. Vervolgens biedt het systeem u de mogelijkheid om applicaties te downloaden die op uw vorige smartphone zijn geïnstalleerd. Selecteer hiertoe het merk van het apparaat dat u hebt gebruikt, markeer de programma's die u nodig hebt (u kunt een vinkje plaatsen naast " Alle toepassingen ") en klik op de knop " Volgende ".

Stap 9. Het systeem zal u vragen om Google-services te activeren. Het wordt aanbevolen om een ​​vinkje naast alle items te plaatsen en op de knop " Volgende " te klikken.

Stap 10. Vervolgens kan het systeem u kennis laten maken met de basiselementen van de interface. Klik gewoon op de knop OK .

Stap 11. Wacht op het downloaden en installeren van alle applicaties die op de vorige smartphone zijn gebruikt. Dit kan een heel >

Hierop kan de initiële installatie als voltooid worden beschouwd. Opgemerkt moet worden dat, afhankelijk van de fabrikant van het apparaat, de volledigheid van uw acties zal variëren. Ons voorbeeld is alleen van toepassing op de kale versie van het besturingssysteem. Als u een apparaat van Samsung, LG of een ander bedrijf heeft, kunnen aanvullende acties aan u worden aangeboden. U moet bijvoorbeeld de tijd en datum instellen, een account maken bij aanvullende services en een plaats activeren in Dropbox of andere cloudhosting.

Tweede fase

In feite zijn we op het punt gekomen dat een smartphone al kan worden gebruikt. Maar als u maximaal comfort wilt bereiken, is het beter om verder te stemmen. Ga je met name niet alle contacten handmatig besturen? Het is veel eenvoudiger om ze over te zetten van een vorige smartphone met de bijbehorende functie van Google. Hoe dit wordt gedaan, wordt gedetailleerd beschreven in een apart artikel. Als u alle hierboven beschreven stappen hebt herhaald, zouden de vermeldingen al in het contactenboek moeten zijn verschenen - als u natuurlijk toegang had tot het wereldwijde web.

Vervolgens kunt u e-mail instellen. Het Gmail-e-mailadres zelf wordt al gehamerd in de parameters van de bijbehorende applicatie. Maar u kunt andere e-mailadressen hebben, waaronder van Yandex- en Mail.ru- sites. Ze kunnen ook worden toegevoegd aan de Gmail-toepassing. Voer hiervoor het programma uit en voer de volgende stappen uit:

Stap 1. Trek het gordijn met het hoofdmenu vanaf de linkerrand. Of klik op de drie horizontale strepen in de rechterbovenhoek.

Stap 2. Blader door de lijst en klik op " Instellingen ".

Stap 3. Klik op het item ' Account toevoegen ' en volg de instructies.

In een beetje meer detail hebben we het probleem van het instellen van e-mail op Android onderzocht in een afzonderlijke gids. En zodra we je vertelden over hoe je het toetsenbord op Android kunt veranderen . Dit wordt ook aanbevolen om het eerste te doen, omdat het standaardtoetsenbord mogelijk niet bij u past. Let ook op het materiaal over het uitschakelen van T9 op Android , vooral voor eigenaren van zeer oude smartphones .

Besturingssysteembeheer

Als je nog nooit een Android-smartphone hebt gebruikt, weet je misschien niet welke gebaren hier worden gebruikt. Natuurlijk zal het systeem er zelf over vertellen aan het einde van de eerste fase van de configuratie. Maar de meeste gebaren moet je nog raden. Of lees hieronder meer over:

 • Tik - een simpele klik op het geselecteerde item. U hoeft uw vinger niet >
 • Dubbeltik - u moet dubbelklikken op het geselecteerde item. We kunnen zeggen dat dit analoog is aan dubbelklikken met de linkermuisknop.
 • > - u moet uw vinger één of twee seconden op het geselecteerde element houden.
 • Knijpen - hier moet u het scherm met twee vingers aanraken en ze vervolgens uit elkaar spreiden. Of breng het samen, afhankelijk van de situatie. Meestal worden kaarten, webpagina's en foto's op deze manier groter en kleiner.
 • Vegen - dit gebaar bestaat uit het met een vinger over het scherm vegen in een of andere richting. In het mobiele besturingssysteem worden dus de meeste acties uitgevoerd.

Wat betreft de interface in Android, deze is afhankelijk van de toegepaste eigen shell. Xiaomi- smartphones hebben bijvoorbeeld geen menu - snelkoppelingen voor alle geïnstalleerde applicaties moeten op desktops worden doorzocht. In apparaten van Samsung is het menu nog steeds aanwezig, dus sommige snelkoppelingen van het bureaublad kunnen nog steeds worden verwijderd.

Samsung Galaxy A5 Desktop

Het algemene principe van het gebruik van besturingssystemen is op alle apparaten vergelijkbaar - u moet door de desktops of menu's navigeren, op het toepassingspictogram tikken en het gebruiken. Acceptabele snelle overgangen van het ene programma naar het andere - gebruik hiervoor de overeenkomstige knop onderaan het scherm of zelfs eronder.

U kunt zelf de interface van uw smartphone wijzigen. Let hiertoe op de beste launchers voor Android . Ze veranderen het uiterlijk van het besturingssysteem gedeeltelijk of volledig. Maar je zult er met RAM voor moeten betalen - een bepaald bedrag ervan zal door de launcher worden ingenomen.

Samenvattend

Het opzetten van een smartphone is eigenlijk een immens thema. Met moderne apparaten kunt u veel parameters wijzigen. Maar we hebben geprobeerd duidelijk te maken hoe Android direct na aanschaf moet worden geconfigureerd. En u kunt de achtergrond wijzigen of de beltoon zetten na een paar dagen of zelfs weken van het gebruik van het apparaat.

border=0

Reageer op

3 opmerkingen

 • Alles is zo eenvoudig, maar het is alleen op het eerste gezicht.Het is misschien geen probleem voor jonge mensen, maar voor de oudere generatie Dit is een hele wetenschap, inclusief ikzelf !!! Natuurlijk, bedankt, maar ik doe het toch op de een of andere manier ......., nou, hoe dan ook!

 • Ik hoop dat uw aanbevelingen van pas komen bij het ontvangen van een smartphone. Over het algemeen wordt het in de volksmond vermeld. Er zullen later nog vragen zijn.