border=0
artikelen

Wat is een actiecamera en hoe kies je deze?

Het assortiment actiecamera's wordt voortdurend uitgebreid. Op welk model moet ik nu letten?

Grote camera's behoren tot het verleden. Deze apparaten worden nu vervangen door actiecamera's die gemakkelijk in uw zak passen. Maar wat zijn dergelijke apparaten? Is het mogelijk om dergelijke baby's voortdurend te gebruiken? Hoe moet de actiecamera precies worden gekozen? Laten we al deze problemen begrijpen.

inhoud

Waar is een actiecamera voor?

Zulke apparaten hebben zo'n naam gekregen omdat het handig is om dynamische scènes op te nemen - actie, als je Engels gebruikt. Het apparaat kan eenvoudig op een statief en op bijna alle sportartikelen worden gemonteerd. Veel modellen bieden echter de zogenaamde slow motion-opnamen, wanneer u het beeld kunt vertragen en het proces van het uitvoeren van de truc in alle details kunt overwegen.

Dus de actiecamera is alleen voor het fotograferen van Pokokushek op een snowboard en een fiets? Helemaal niet. Wereldwijd zijn actieve sporten niet betrokken bij het grootste aantal mensen, terwijl de vraag naar apparaten uit de serie actiecamera's waanzinnig hoog is. Deze inconsistentie hangt samen met het feit dat u absoluut elke schets uit het leven kunt maken op zo'n kleine "kubus". Veel bloggers hebben al >actiecamera's onder de knie, waarbij het gebruik van iemand anders als operator niet nodig is - alles rondom valt in het beeld.

Vergeet niet dat elke actiecamera het beeld min of meer vervormt (er is een fish-eye-effect). Dat is de reden waarom traditionele camcorders, evenals spiegelreflexcamera's en systeemcamera's, nog steeds worden gebruikt om huwelijksceremonies en andere officiële evenementen te fotograferen.

Be>

De actiecamera's werden zo populair vanwege de volgende kwaliteiten:

 • Miniatuurmaten - zo'n "baby" neemt niet veel ruimte in beslag in een zak of tas en uw hand wordt niet moe bij het gebruik van een klein apparaat;
 • Vervangbare batterij - het kopen van extra batterijen lost fundamenteel het probleem op van niet de >
 • Gemakkelijke overdracht van materiaal naar mobiele apparaten - bijna elke actiecamera is uitgerust met een Wi-Fi-module, tegelijkertijd kunt u de afstandsbediening organiseren;
 • Een brede beeldhoek - bijna de hele omringende ruimte komt het beeld binnen en je kunt jezelf fotograferen door simpelweg je hand uit te strekken (met een traditionele videocamera zou het gezicht van een persoon de helft van het beeld innemen op het moment van deze opname);
 • Veel videomodi - met dure modellen kunt u kiezen tussen HD-, Full HD- en 4K-resoluties en zijn ook framesnelheid en bitsnelheid beschikbaar;
 • Bescherming tegen vocht en stof - bijna elke actiecamera heeft een waterdichte en schokbestendige behuizing (u kunt een dergelijk apparaat echter altijd breken, omdat de lens glas blijft);
 • Time-lapse-fotografie - versnelde video is het gemakkelijkst om met een actiecamera te fotograferen. Het heeft een brede kijkhoek, het is gemakkelijk om het overal te plaatsen, terwijl het kan werken vanaf een aangesloten powerbank, waarmee je minstens een hele dag kunt fotograferen.
 • Een aquabox is beschikbaar - met een dergelijke afdekking kan het apparaat worden ondergedompeld in water en soms kan het worden gedaan zonder een hulpaccessoire.

En dit is slechts een lijst met de voordelen die de meeste apparaten hebben. Vergeet niet dat de beste actiecamera's een aantal speciale voordelen hebben - bijvoorbeeld het opnemen van een route, uitstekende geluidskwaliteit en de aanwezigheid van een optische stabilisator.

Hoe kies je een actiecamera?

Om een ​​berekening niet verkeerd te berekenen, moet u zich concentreren op een aantal van de be>

 • Videoresolutie - 4K-ondersteuning is een must als u een 4K-tv hebt gekocht of op zijn minst van plan bent te kopen. In andere gevallen is Full HD voldoende voor een videoliefhebber.
 • Videofrequentie - uw keuze moet een actiecamera zijn die in 1080p met een frequentie van 50 of 60 frames / sec kan fotograferen. Als de plannen dynamische scènes bevatten, doet het geen pijn om de frequentie te verhogen tot 120 of 240 frames / sec. In het bewerkingsstadium kan deze video worden vertraagd.
 • Mate van bescherming - met een waterdichte camera kunt u onderwater fotograferen zonder een aquabox aan te doen. Maar als u alleen op het land gaat fotograferen, is de gebruikelijke bescherming tegen spuiten voldoende.
 • Geluidskwaliteit - u kunt het werk van de ingebouwde microfoons evalueren met testvideo's op YouTube.
 • Gebruiksduur - tijdens het lezen of bekijken van recensies kunt u ontdekken hoe snel de camera in een bepaalde videomodus batterijvermogen verbruikt.
 • Stabilisatie - het kan optisch of digitaal zijn. Of misschien helemaal niet. Optisch werkt hetzelfde onder alle lichtomstandigheden, maar u moet niet op het ideale resultaat rekenen - de randen van het frame zullen zeker worden geschud. Digitaal, vooral in high-end actiecamera's , stelt u in staat om het meest vloeiende beeld te krijgen. Maar alleen met goede verlichting in de buurt! 'S Avonds is het beter om het uit te schakelen, omdat het alles begint te bederven.
 • Het display, het type en hun nummer - vóór actiecamera's kostten een monochroom scherm, dat alleen de huidige opnameparameters weergeeft, maar nu krijgen dergelijke apparaten in toenemende mate een volwaardig LCD-scherm. Dit is be>actiecamera's kunnen bogen op een tweede scherm aan de voorkant, wat handig kan zijn bij het maken van een vlog.
 • De geluidskwaliteit is geweldig, maar tot nu toe is het beste geluid geschreven door de Sony FDR-X3000, die anderhalf jaar voordat dit artikel werd geschreven werd uitgebracht. Concurrenten kregen geweldige videobescherming, daarom moesten de microfoons worden uitgerust met een speciaal membraan dat het geluid aanzienlijk dempt. Tijdens de installatie kunt u de kwaliteit enigszins verbeteren, maar het kost tijd.
 • Ingebouwde draadloze modules - de beschikbaarheid hiervan hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Met Bluetooth kunt u de afstandsbediening gebruiken, NFC versnelt de eerste synchronisatie met een smartphone, GPS registreert de snelheid en route en Wi-Fi brengt de afbeelding in streaming-modus over naar elk mobiel apparaat.

De resterende selectiecriteria zijn al minder be>

Vergeet niet dat de beeldkwaliteit niet alleen afhankelijk is van de resolutie en de beeldsnelheid - veel factoren beïnvloeden deze parameter, waaronder lenslenstransparantie, diafragma, bitrate, evenals matrixgrootte en resolutie. De specifieke nummers zullen u waarschijnlijk niets vertellen. De beste manier om erachter te komen hoe goed een actiecamera schiet, is om een ​​testvideo van een recensie te downloaden (op YouTube is de foto altijd gecomprimeerd, zodat u geen conclusie kunt trekken). En vergeet niet om beoordelingen te lezen over het gekozen model!

Hoeveel kost een actiecamera?

De kosten van dergelijke apparaten kunnen erg verschillen. Het prijskaartje hangt af van de ontwerpkosten van de fabrikant, evenals de gebruikte componenten. Het is interessant dat er onder actiecamera's geen verdeling is in amateur- en professionele producten, zoals gebruikelijk is in het segment van videocamera's en camera's. Hier kan het maximale prijskaartje slechts 35-40 duizend roebel bereiken - de geavanceerde modellen van Garmin en sommige andere bedrijven kosten zoveel. Zo'n prijskaartje heeft ook GoPro MAX, waarmee panoramische video kan worden gemaakt. De kosten werden niet alleen beïnvloed door de aanwezigheid van twee matrices en lenzen, maar ook door de introductie van zes microfoons. In ieder geval is er geen sprake van honderdduizenden roebels, zoals bij spiegelreflexcamera's en professionele videoapparatuur.

Als je 4K-video met een enorme bitsnelheid moet kunnen gebruiken, moet je een vorkje slaan. Maar als zo'n behoefte ontbreekt, kunt u veel geld besparen. Zelfs de beste budgetcamera's met AliExpress kosten heel weinig geld. Tegelijkertijd bieden ze een goede beeldkwaliteit en voldoet de mate van bescherming van dergelijke apparaten meestal aan alle internationale normen. Bijzondere aandacht moet alleen worden besteed aan het controleren van de geluidskwaliteit - hiermee hebben Chinese fabrikanten vaak enkele problemen. Vreemd genoeg bieden zelfs zij nu de mogelijkheid om in 4K-resolutie te fotograferen. Dit formaat is tot de massa gekomen. Als de actiecamera alleen in Full HD kan fotograferen, moet je tien keer nadenken of het de moeite waard is om hem te kopen.

conclusie

Een actiecamera is een geweldig cadeau. Je kunt zo'n apparaat en je geliefde kopen. Geloof me, het is beter om be>

Nog steeds besloten om een ​​actiecamera te kopen? Onze collecties om u te helpen:

De beste actiecamera's Budget-modellen

border=0

Reactie