border=0
Руководства Android GidsenAndroid-gidsen

Hoe een foto op een contact in Android te plaatsen?

In de oudheid hadden mobiele telefoons geen contactboek. In dit opzicht ging het gesprek alleen vergezeld van het nummer van de beller. Later heeft elke eigenaar van een dergelijk apparaat de mogelijkheid om nummers aan een of andere naam toe te wijzen. En met de ontwikkeling van smartphones werd niet alleen de naam, maar ook de foto van de persoon op het scherm weergegeven. Niet alle eigenaren van "androïden" weten echter hoe ze deze functie kunnen bereiken. Daarom hebben we besloten om te praten over het instellen van een foto voor een bepaald contact.

inhoud

Niet zo eenvoudig

Opgemerkt moet worden dat op verschillende smartphones het Android-besturingssysteem op verschillende manieren kan worden geïmplementeerd. Veel fabrikanten installeren hun eigen gepatenteerde shell, die uw algoritme van uitgevoerde acties enigszins kan veranderen om een ​​foto in contact te krijgen in Android.

Maar bovenal hangt de manier waarop de foto wordt weergegeven bij een inkomende oproep af van de specifieke shell. In sommige gevallen heeft deze afbeelding een minimale grootte, er wordt veel meer ruimte gegeven aan de naam van de abonnee. Andere shells hebben een ingebouwde functie voor het weergeven van foto's op volledig scherm. Maar zelfs als uw smartphone niet zo'n effect heeft, heeft niemand de moeite om een ​​toepassing van derden te gebruiken. Maar ons verhaal vandaag gaat daar niet over, maar over het toewijzen van een specifiek beeld aan een contact.

Eerste manier

Misschien wel de gemakkelijkste manier. Maar het is niet geschikt voor mensen die de standaard " Galerij " hebben vervangen door een toepassing van derden. Dus je actie-algoritme zou er zo uit moeten zien:

Stap 1 Ga naar de " Galerij ".

Stap 2 Klik op de foto die u aan een specifiek contact wilt toewijzen.

Stap 3 Klik nu op de ellips in de rechterbovenhoek.

Stap 4 Selecteer Afbeelding instellen als .

Stap 5 Hier moet u klikken, zoals u zou raden, op de knop " Contactfoto ".

Stap 6 Het blijft alleen om in de lijst de persoon te selecteren wiens oproep u bij deze afbeelding wilt voegen.

Tweede manier

Vaak, als de eigenaar van een smartphone nadenkt over hoe hij een foto op een oproep in Android kan zetten, herinnert hij zich deze specifieke methode. Het bestaat uit de implementatie van niet minder eenvoudige acties, maar ze zullen iets meer tijd van je kosten. Dus volg onze gids:

Stap 1 Ga naar het telefoonboek. Klik hiervoor op het pictogram van de vooraf geïnstalleerde applicatie " Contacten ".

Stap 2 Klik nu op het contact dat u de momentopname wilt geven.

Stap 3 Klik op de knop " Bewerken ". Het bevindt zich in het contextmenu dat verschijnt nadat u op de ellips hebt geklikt. En het kan worden gemaakt in de vorm van een pictogram met een potlood.

Stap 4 In de ' kale ' Android-foto van de contactpersoon bevindt zich helemaal bovenaan het weergegeven venster. Om het te vervangen, hoeft u alleen maar op het pictogram in de vorm van een camera te klikken. In shells met een merk moet u mogelijk op de ellips klikken, die zich in de rechterbovenhoek bevindt, en vervolgens het juiste item selecteren.

Stap 5 In elk geval krijgt u verschillende opties voor verdere actie. U kunt een foto verwijderen, deze vervangen door een andere afbeelding of nu meteen een foto maken. Kies de gewenste optie - we bedoelen dat u een foto gebruikt die al in het geheugen van het apparaat staat.

Stap 6 U kunt vervolgens worden gevraagd welke toepassing u wilt gebruiken om een ​​momentopname te selecteren. Het maakt helemaal niet uit - u kunt zowel de ' Galerij ' als een ander programma kiezen - tot aan de bestandsbeheerder. Trouwens, op onze site kun je meer te weten komen over de beste bestandsbeheerders voor Android .

Stap 7 Vervolgens moet u de juiste foto kiezen.

Stap 8 Het systeem zal u vragen om de foto bij te snijden (in sommige shells gebeurt dit niet). Nogmaals, u moet een hulpprogramma kiezen waarmee u het overtollige deel van de afbeelding bijsnijdt.

Stap 9 Kader de afbeelding in en klik vervolgens op de knop Voltooien (deze ziet er meestal uit als een vinkje).

Stap 10 Dat is alles. U hoeft alleen nog maar op het vinkje te klikken en het bewerken van het contact te voltooien.

Samenvattend

Dit waren twee manieren om een ​​foto op een contact in te stellen. Ze werken op de overgrote meerderheid van smartphones waarop elke versie van het Android-besturingssysteem wordt uitgevoerd. U kunt voor deze doeleinden toepassingen van derden gebruiken, maar we zien hier weinig zin in.

border=0

Reageer op

6 opmerkingen

  • In het begin werkte het allemaal (de foto's staan ​​op acht contacten), maar na twee maanden was het nodig om de foto toe te voegen aan meerdere contacten, en noch de eerste, noch de tweede methode werkt. Het contact blijft "gezichtsloos", noch de foto uit de galerij, noch de ontvangen Bluetooth, noch alleen genomen worden gezet. Soms verschijnt het bericht "de toepassing moet worden bijgewerkt ...", maar hoe kan ik de toepassing Contacten bijwerken?

  • Alles is zoals u aanbeveelt, maar het feit is dat hoeveel ik niet klik op het pictogram in de linkerbovenhoek met de camera, het op geen enkele manier reageert. Wat te doen? Respectvol.