border=0
ratings

Beste camcorders 2019

We overwegen verschillende opties - van professionele apparaten met 4K-ondersteuning tot kleine actiecamera's .

Vooruitgang in mobiele fotografie heeft geleid tot een afname van de vraag naar digitale foto- en videoapparatuur. Tegenwoordig worden digitale spiegelreflexcamera's en videocamera's beschouwd als eigenschappen van professionals, dat wil zeggen mensen die de kost verdienen door te fotograferen.

Het camcordersegment blijft echter evolueren. De markt biedt apparaten van verschillende formaten en doeleinden - van miniatuur palmformaat apparaten tot grote filmcamera's met krachtige vullingen en een uitgebreide set functies. De keuze van het model hangt grotendeels af van het type opname dat u verkiest: nieuwsberichten, YouTube-recensies en familiebijeenkomsten voor het thuisarchief zijn verschillende dingen, en dienovereenkomstig zullen de apparaten voor deze taken ook van verschillende niveaus zijn.

Voor een beginner met een serieuze ambitie, kunt u Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K adviseren. Het apparaat heeft een goede set professionele modi (fotograferen in 4K, RAW, ProRes), een 5-inch touchscreen en een vriendelijke interface. De mogelijkheden worden uitgebreid met talloze accessoires. Wat nog aangenamer is, deze camera is lager dan concurrerende apparaten van hetzelfde niveau.

Niet elke operator heeft echter complexe opties nodig. Er is een mogelijkheid dat u tevreden zult zijn met een eenvoudigere videocamera of zelfs een spiegelloos apparaat met een video-opnamefunctie. Bekijk in elk geval onze nieuwe collectie, waar we de beste modellen van videocamera's van 2019 hebben opgenomen.

Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Prijs: vanaf 107 800 roebel

voordelen:

 • Opnamen van professionele kwaliteit.
 • Relatief lage prijs.
 • Ondersteuning voor ProRes, RAW-formaten.

Geschikt voor:

 • Een breed scala aan mensen, van beginnende videoliefhebbers tot ervaren operators.

Met de Pocket Cinema Camera 4K heeft het Australische merk Blackmagic Design een nobel doel gesteld: professionele video-opnames niet >Panasonic Lumix GH5S (hieronder weergegeven).

Het ingebouwde 5-inch Full HD-display met aanraakbediening is het beste dat u kunt vinden in het segment van camcorders. Touch-functies werken perfect, van waaruit beheer uiterst eenvoudig en intuïtief wordt. Dit geldt zelfs voor die gevallen waarin u toevlucht moet nemen tot complexe elementen. Om geluid van hoge kwaliteit te krijgen, kunt u een bedrade microfoon op de camera aansluiten, hiervoor heeft deze een 3,5 mm stereo-aansluiting en een mini XLR-aansluiting.

Het grote voordeel van deze camera is het softwarecomponent. Naast opnemen in hoge resolutie, kan de gebruiker formaten gebruiken zoals 10-bit Apple ProRes en 12-bit Blackmagic RAW. Ze minimaliseren het verlies van onderdelen en vergemakkelijken nabewerking. Bestanden worden opgenomen op een SD- of CFast 2.0-kaart of op een externe SSD via USB 3.0.

Helaas heeft Pocket Cinema Camera 4K niet alle voorzieningen van premium camcorders. Autofocus is vrij >Sony en andere merken bevinden, ontbreken hier. Bovendien ging de fabrikant ervan uit dat PCC4K slechts een deel van een groot videosysteem zal zijn, dus veel operators moeten extra geld uitgeven aan accessoires om het gewenste functionaliteitsniveau te bereiken. Geen enkele camera heeft echter zoveel potentieel als PCC4K, zelfs niet in de meest basale vorm.

Een recenter aanbod van Blackmagic Design is Pocket Cinema Camera 6K, een iets verbeterde versie van PCC4K, uitgerust met een vergrote Super 35-sensor en Canon EF-houder.

Sony FDR-AX700

Prijs: vanaf 130 800 roebel

voordelen:

 • Ondersteuning 4K.
 • Grote 1-inch sensor.
 • Autonomie >

Geschikt voor:

 • Professionals en mensen die weten dat goede kwaliteit veel geld kost.

De 1-inch matrices van Sony domineerden jaren>compactcameracategorie en bewezen vervolgens hun voordeel in het camcordersegment: de kwaliteit van de beelden is een orde van grootte die superieur is aan het werk van 1/2 ″ en kleinere sensoren die worden gebruikt in apparatuur van consumentenkwaliteit. Hoe groter de matrix, hoe meer licht deze kan vastleggen, en dit is van groot be>

Een grote matrix is ​​een duidelijk voordeel, maar de aanwezigheid ervan veroorzaakt een probleem. In een dergelijk apparaat is het moeilijk om een ​​>

273-punts focus is verantwoordelijk voor tracking. 4K-video wordt opgenomen met een snelheid van 100 MB / s. Snelheid is niet zo hoog als de Blackmagic PCC4K, maar nog steeds hoger dan de meeste middenklasse camcorders. De HDR- modus, super slow motion-opnamen met 960 FPS en een flitsschoenbevestiging vullen de functieset aan.

De camera wordt bestuurd door fysieke elementen, waaronder een multifunctionele ring op de lens, die is ontworpen om scherpstelling en zoom aan te passen. De camera heeft twee slots voor SD-kaarten .

Het apparaat rechtvaardigt de hoge prijs volledig. Een goedkoper alternatief is de Canon Vixia HF G60. Dit model is ook gebouwd op een 1-inch matrix, heeft dezelfde f / 2.8-4.5 diafragmawaarde, maar heeft een >

Sony Alpha ILCE-6600 (A6600)

Prijs: 119 990 duizend

voordelen:

Geschikt voor:

 • Enkele operator.

Veel camcorders zijn geschikt voor het maken van YouTube-video's van hoge kwaliteit, maar een zeldzame heeft zulke eenvoudige bedieningselementen als de Sony A6600. Dit model bevat een groot aantal handige functies. Er is iets heel be>

Dit zijn niet alle geweldige functies van de A6600. De APS-C-sensor legt zeer gedetailleerde 4K-beelden vast. Het LCD-scherm roteert 180 graden zodat de gebruiker zijn positie in het frame kan volgen. Met hoofdtelefoon- en microfoonaansluitingen kunt u audioapparatuur aansluiten voor geluid van hoge kwaliteit. Het vijf-assige stabilisatiesysteem zorgt voor vloeiende video bij het fotograferen vanuit de hand. Met het montagetype Sony E kunt u een groot aantal lenzen gebruiken met dit model, waaronder Canon en Nikon spiegelreflexcamera's. Bovendien is de A6600 compact genoeg om mee te nemen op reis. Over het algemeen kan dit apparaat een universeel creatief hulpmiddel worden genoemd, omdat het even goed geschikt is voor zowel foto- als video-opnamen.

Sony RX100 VII

Prijs: vanaf 94 990 roebel

voordelen:

 • Compact formaat.
 • 4K ondersteuning.
 • Stabiele autofocus.

Geschikt voor:

 • Reisvloggers en iedereen die op zoek is naar een compacte camcorder met krachtige vulling.

De zevende generatie Sony RX100 is de perfecte camcorder voor reizende vloggers. Het is compact en bevat veel professionele instellingen. Omdat het uitstekend omgaat met statische foto's, kan het worden toegeschreven aan universele apparaten. De be>

In 4K-modus schrijft de camera video met 30 of 24 FPS, in Full HD 1080p met 120 FPS. Super slow motion is beschikbaar in een lagere resolutie van 960 FPS. Voor opnamemateriaal met een groot dynamisch bereik zijn er Hybrid Log-Gamma (HLG) en S-Log-profielen. Materialen gemaakt met behulp van deze profielen zijn geschikt voor demonstratie op HDR-schermen.

Innovaties in de Sony RX100 VII zijn realtime volgtechnologie en autofocus op de ogen. Kunstmatige intelligentie is hiervoor verantwoordelijk: het volgt objecten die in het beeld bewegen en zorgt voor hun duidelijkheid in foto's en video's. Deze technologieën werden voor het eerst geïntroduceerd in Sony's premium spiegelloze camera's. Ook in de RX100 VII heeft Sony eindelijk een microfoonaansluiting geleverd. Natuurlijk beïnvloedden al deze functies de uiteindelijke kosten van de camera, maar het is de moeite waard eraan te denken dat dit apparaat voor professionals is en het potentieel ervan veel verder gaat dan de automatische modus.

Panasonic Lumix DC-GH5S

Prijs: vanaf 139 990 roebel

voordelen:

 • Professionele kwaliteit.
 • Eenvoudige en vertrouwde bedieningselementen.
 • Goede ingebouwde microfoon.

Geschikt voor:

 • Beginners en ervaren videomakers.

Gebaseerd op een 10 MP 4/3 formaat sensor, is de Lumix GH5S een spiegelloze camera. De kenmerken zijn heel anders dan wat volwaardige camera's kunnen bieden. De resolutie is de helft van die van de goedkopere Lumix GH5, maar dit is geen serieus nadeel. De matrix heeft een groot fysiek formaat en heeft voldoende pixels om scherpe 4K-video's te maken zonder extra schalen, binning of lijnen overslaan. Elke individuele pixel heeft een grotere grootte, wat een groot voordeel geeft bij weinig licht. Het minpunt is echter dat de GH5S geen stabilisatie implementeert op basis van de matrixverschuivingsmethode, zoals in de basis GH5.

Door het ontbreken van onovertroffen autofocus Sony A6600 compenseert dit toestel de ondersteuning van formaten met een lage compressieverhouding en geavanceerde instellingen. Deze omvatten 10-bit 4: 2: 2 video met een resolutie van DCI 4K (4096 x 2160) en Ultra HD (3840 x 2160) met een snelheid tot 400 MB / s. Ter vergelijking: de Sony A6600 maakt 8-bit 4: 2: 0-video met snelheden tot slechts 100 MB / s). De meeste andere hybride camera's hebben een externe recorder nodig om dichtbij dat prestatieniveau te komen, maar de GH5S kan rechtstreeks op een SD-kaart opnemen.

Bovendien heeft de GH5S geen beperkingen op de opnameduur, zoals de meeste DSLR's en spiegelloze. Deze factor maakt de GH5S een geweldige optie voor het maken van >

Als een hybride spiegelloos apparaat van een hogere klasse kan de full-frame Lumix S1H worden overwogen.

Canon EOS 90D

Prijs: vanaf 86 990 roebel

voordelen:

 • Uitstekende autofocus in de DSLR-categorie.
 • Ondersteuning 4K.
 • Er is Bluetooth en wifi.

Geschikt voor:

 • Degenen die een universeel apparaat voor foto en video nodig hebben.

DSLR is niet de beste keuze voor een videograaf. De optische zoeker, geliefd bij veel fotografen, is nutteloos om video in realtime te bekijken. Maar als je een fervent voorstander bent van spiegelreflexcamera's en er goed thuis in bent, dan wordt de Canon EOS 90D een universeel hulpmiddel voor een breed scala aan creatieve taken.

Canon EOS 90D van 32 MP heeft de hoogste resolutie onder de "bijgesneden" DSLR's (de analoog die het dichtst in de buurt komt, is de spiegelloze Canon EOS M6 Mark II). Allereerst is het een uitstekend model voor het fotograferen. Als u van tijd tot tijd wordt geconfronteerd met de noodzaak om video op te nemen, kan dit apparaat deze taak met succes aan en doet het het beter dan elke andere digitale spiegelreflexcamera. Allemaal dankzij Canon Dual Pixel Autofocus (DPAF) technologie. Het biedt snelle fasedetectie autofocus in Live View. Real-time fasedetectie is niet >

Bovendien kan de 9D 4K-video opnemen over het hele sensorgebied, wat niet het geval is met Nikon DSLR. In de praktijk betekent dit dat na het overschakelen naar de 4K-modus vanaf 1080p het gezichtsveld op geen enkele manier zal veranderen.

Ondanks het feit dat de 90D niet de geavanceerde functies en codecs van de GH5S biedt, heeft het andere voordelen: hoofdtelefoon- en microfoonaansluitingen, evenals een 3-inch touchscreen met scharnierende houder. Overweeg dit model te kopen als u een van de oudere Canon EOS-modellen met een EF-houder en een set lenzen ervoor bezit.

GoPro Hero8 Black Edition

Prijs: vanaf 34 990 roebel

voordelen:

 • Uitstekende stabilisatie, veelzijdigheid.
 • Compact formaat.
 • Drie automatische modi.

Geschikt voor:

 • Atleten, bloggers, outdoor enthousiastelingen en POV-formaat.

Het noemen van de GoPro Hero8 Black Edition een actiecamera is niet helemaal correct. In feite is ze in staat meer dan alleen extreme stunts te schieten. Speciale accessoires maken van dit model een krachtig hulpmiddel voor video-bloggen, ongeacht het soort activiteit waar de eigenaar mee bezig is. LED-achtergrondverlichting, een miniatuur directionele microfoon, een opvouwbaar scherm voor selfies - deze en andere extra elementen breiden soms de functionaliteit van Hero8 Black uit.

Hero8 Black was de eerste sinds de release van Hero5 Black die ontwerpwijzigingen ontving. Externe camerabevestiging is niet >

De bijgewerkte stabilisatie van HyperSmooth 2.0 maakt van een schokkerig beeld een vloeiende videoreeks. Dit is in feite de be>

Nuttige informatie voor degenen die overwegen een camcorder te kopen

Waarom is een camcorder beter dan een smartphone?

Eigenlijk is het niet logisch dat elke blogger een afzonderlijke videocamera koopt. Mobiele apparaten hebben al >sociale netwerken , gepubliceerd op YouTube, etc. In sommige gevallen heeft een volwaardige videocamera echter de voorkeur.

Zoomlens

Moderne smartphones hebben twee tot vijf lenzen, maar geen van hen heeft absoluut alle opnamemogelijkheden. Ergens is de portretmodus zwak, ergens een zwakke toename. Daarom, als u compromisloze veelzijdigheid of een zeer >

Batterijduur en opnametijd

Als u een >

Beeldkwaliteit

Indrukwekkende effecten kunnen niet alleen worden bereikt met een volwaardige camcorder, maar ook met een DSLR of spiegelloos. Комбинация крупной матрицы и сменных объективов дает полный контроль над процессом съемки: позволяет снимать с малой глубиной резкости и при недостатке освещения, то есть в таких сложных сценариях, с которыми не справится даже лучший из камерафонов.

Качество звука