border=0
Статьи NotebooksArtikelen

Laptop kopen: 10 fouten die u niet mag maken

Wilt u 100% tevredenheid op uw laptop krijgen? Maak deze fouten dan niet.

Gelukkig is de man die nooit tevergeefs geld heeft uitgegeven. Helaas zijn er niet veel. Zelfs als u een tiental laptops had en u een goed idee hebt welke functies be>

Elke koper riskeert verleid te worden om een ​​mooi helder scherm en een >

Dus de aankoop was niet succesvol en bij het selecteren van het model verloor je iets be> Fout # 1: u koopt de goedkoopste laptop

In het budgetsegment zijn er echt goede apparaten. Maar hun goedkoopheid suggereert als het ware al: ze zijn niet opgewassen tegen de topaanbiedingen en de verwachte verwachtingen zullen dit waarschijnlijk niet rechtvaardigen.

Stel dat u gewend bent om drie of meer programma's tegelijkertijd actief te houden. Bij het kopen aarzelde u tussen modellen met een dual-core en quad-core processor, maar vanwege financiële overwegingen stopte u bij een dual-core versie. Als gevolg hiervan hebt u een systeem dat niet krachtig genoeg is voor de huidige taken. Het is moeilijk geworden om te werken, de productiviteit daalt en het gevoel van ergernis blijft bestaan ​​totdat u een krachtigere computer koopt.

Conclusie: in plaats van de goedkoopste laptop uit de kast te halen, besteed je tijd aan het zoeken naar een laptop die op zijn minst aan de minimale behoeften voldoet.

Fout nummer 2: u koopt de duurste laptop

Na het lezen van de eerste paragraaf, zou je kunnen beslissen dat het gemakkelijker is om de duurste laptop te nemen: het zal zeker elke taak aankunnen. Maar zelfs met deze aanpak kan geld worden verspild.

Top-laptops zijn universeel. Ze zijn even gemakkelijk te trekken en zware games, en eenvoudige kantoortoepassingen. Echter, op krediet komen omwille van dure apparatuur, zal een gewone gebruiker (waarvan de meeste) een aantal specifieke functies verwerven die niet kunnen worden gewaardeerd.

Als de kosten van een laptop uw budget overschrijden, is het vrijwel zeker dat er een aantal excessen zijn. De nieuwste topklasse MacBook Pro kost $ 6000 (bijna 400 duizend roebel!) En heel weinig mensen hebben echt 4 TB schijfruimte nodig. Laptopcomputers met exact dezelfde kenmerken, maar voor de helft van deze prijs zijn minder ROM's te vinden en voor de rest kunt u een dozijn externe schijven kopen, als u ze echt nodig hebt.

De duurste laptops behoren tot de gameklasse. Ze zijn ontworpen voor fans van de nieuwste delen van Final Fantasy, Tomb Raider, GTA en dergelijke. Fans van indiegames of online boerderijen zullen het potentieel van een krachtig gamingstation niet zien - in primitieve games krijgt het gewoon geen kans om zichzelf te bewijzen.

Daarom nogmaals de conclusie: koop een laptop op basis van uw werkelijke behoeften. Achtervolg het bovenste ijzer niet, vooral als het te duur is.

Fout nummer 3: u koopt een laptop zonder reserve voor de toekomst

Maar toch, het oppakken van een laptop exclusief voor de huidige taken zal niet helemaal correct zijn. De technologie ontwikkelt zich snel en wat we vandaag kopen, is over een paar maanden verouderd. Daarom moet de nieuwe computer over enige rekenkracht beschikken in de verwachting dat u deze >

Misschien wilt u nu geld besparen en kijkt u naar de kant van eenvoudige modellen met 4 GB RAM en 128 GB SSD. Tegenwoordig ziet deze configuratie er nog steeds acceptabel uit, maar op de >

Conclusie: nadat u hebt besloten wat uw huidige behoeften zijn, kijkt u naar een beetje meer geavanceerde modellen. Soms moet je de aankoop een paar maanden uitstellen om uiteindelijk een goede laptop te krijgen.

Fout nummer 4: u let niet op het aantal en type connectoren

Niet alle laptops hebben interfaces die u gewend bent te gebruiken. In de nieuwe Dell XPS 13 is er bijvoorbeeld alleen Thunderbolt 3 en USB-C . De goede oude en zeer populaire USB-A is niet in zicht.

Conclusie: als u een specifieke connector of slot nodig hebt voor het lezen van SD-kaarten , zorg er dan voor dat deze zich in de geselecteerde laptop bevindt. Anders moet u krukken gebruiken in de vorm van adapters en hubs, wat niet altijd handig is.

Fout # 5: u zoekt een display met de hoogst mogelijke resolutie

4K-schermen zijn absoluut het bekijken waard. Het menselijk oog kan de voordelen van een enorme resolutie in een relatief klein werkgebied echter niet waarderen. Erger nog, het leeuwendeel van de lading zal doorgaan met het aansturen van zo'n scherm: veel 4K-laptops falen jammerlijk met autonomietests.

Conclusie: in de meeste gevallen is 1080p voldoende voor zowel werk als amusement. Hogere resolutie is gerechtvaardigd als u een laptop met een diagonaal van 15,6 inch of hoger neemt of voor professionele grafische afbeeldingen.

Fout nummer 6: u test de laptop niet voordat u koopt

Bij het lezen van technische specificaties zijn sommige dingen gemakkelijk over het hoofd te zien. Surveyors van YouTube kunnen stil zijn over sommige functies, bijvoorbeeld een slechte responsiviteit van het touchpad of een verblindend scherm.

Om dergelijke nuances te identificeren, moet de techniek in actie worden geprobeerd. Dat is de reden waarom laptops in grote winkels niet onder glas staan, maar in open ramen. Potentiële kopers kunnen dus onafhankelijk van elkaar het aanraakscherm, toetsenbord, software-interface en andere elementen evalueren die variëren, afhankelijk van het gekozen model.

Conclusie: een "confrontatie" met een laptop zal helpen bepalen of u klaar bent om er geld voor te geven. Maar het kan gebeuren dat in de lokale winkel het gewenste apparaat niet is. Als u besluit om het online te kopen, neem dan contact op met vertrouwde verkopers met een duidelijk retourbeleid.

Fout # 7: je denkt dat grootte er niet toe doet

Een breedbeeldscherm is een pluspunt voor de gebruikerservaring, maar een minpunt voor draagbaarheid. De afmetingen van de laptop bepalen ook de grootte van het toetsenbord en het touchpad. Als u een apparaat kiest met een diagonaal van 13 inch of minder, zult u zich snel realiseren dat het typen op >

Een compacte ultrabook kan een acceptabele optie zijn voor reizen en zakenreizen. Degenen die op zoek zijn naar een min of meer universele laptop voor een breed scala aan taken, is het beter om de optie 13.3 "of 14" te kiezen. Als u een laptop exclusief voor thuisgebruik koopt, neem dan gerust een 15,6-inch of groter model.

Conclusie: kiezen tussen draagbaarheid en prestaties, je moet vaak een compromis sluiten. De beste manier om de optimale grootte te bepalen, is om te onthouden welke laptops u al had en hoe comfortabel het was om ermee te communiceren.

Fout # 8: je bent geobsedeerd door één criterium

Het vergelijken van modellen op kenmerken is fascinerend, maar probeer niet één specificatie te selecteren en overal naar de maximale manifestatie te zoeken. Obsessie met één ding zal je niet helpen om een ​​goede laptop te kiezen.

Bijvoorbeeld de kwestie van RAM. Iedereen heeft gehoord dat hoe meer RAM de computer heeft, hoe beter. Het is moeilijk om te weigeren wanneer de winkel een beetje te veel betaalt en twee keer zoveel RAM krijgt. Maar in de praktijk hebben de meeste mensen niet meer dan 8 GB nodig . Alleen professionals met zware software en gamers hebben meer nodig.

Concentreer u ook niet op autonomie, schermresolutie en processorsnelheid. Zorg er allereerst voor dat de geselecteerde laptop de nodige functies en apparatuur bevat. Al het andere dat niet uit het budget komt, is gewoon een leuke bonus, niet meer.

Conclusie: vergeet be>

Fout # 9: u gaat design boven productiviteit

Mode dicteert zijn eigen regels. Marketeers zorgen ervoor dat de buitenkant van de laptop net zo be>

Een populair type laptopcomputers zijn ultrabooks. Als je naar hun relevantie kijkt, kun je ervan uitgaan dat het leuk voor je zou zijn om een ​​dunne stijlvolle laptop te kopen: deze is zo modern, technologisch geavanceerd, lichtgewicht en kost niet veel (vooral als het een chromebook is ). Over het algemeen twee inpakken.

In feite is de ultrabook-vormfactor zowel een voordeel als een enorm minpunt. Bij de eerste is alles duidelijk, maar het minpuntje is dit: een dunne behuizing kan geen productieve vulling bevatten en goede koeling bieden. Daarom heeft de ultrabook weinig kracht, hij is slechts geschikt voor een deel van de gebruikers. Creatieve professionals hebben een laptop nodig met de kracht van een desktopstation, met name een videokaart van topkwaliteit. En de meeste 13-inch ultrabooks werken op de ingebouwde en zijn niet geschikt voor het verwerken van zware grafische afbeeldingen.

Conclusie: uiterlijk is zeker be>

Fout nummer 10: je denkt dat 2-in-1-laptops niet anders zijn dan gewone laptops

Tabletten, 2-in-1 (hybriden) en laptops zijn drie verschillende categorieën! Elk heeft zijn eigen details. Ja, je kunt werken met een tablet en een extern toetsenbord zoals op een standaardlaptop, maar de overeenkomsten eindigen daar.

Als het apparaat een display en toetsenbord heeft (zelfs als het verwijderbaar is), is het geen feit dat het een volwaardige laptop kan vervangen. Hybriden verliezen vaak in multitasking, ze zijn niet in staat grafisch geladen programma's te verwerken, ongeschikt voor snel surfen op het web, en hun toetsenbord is meestal krap.

Conclusie: elke vormfactor heeft zijn eigen kenmerken die de prestaties beïnvloeden. Uiteindelijk wordt alles bepaald door de vulling. We hebben al gezegd dat het niet goed is om één criterium te noemen. Het is dus nog erger om alle functies tegelijk te negeren. U begint dus aannames te doen over de mogelijkheden van het apparaat en deze gissingen zullen vrijwel zeker fundamenteel afwijken van de realiteit.

conclusie

Een laptop is absoluut niet iets dat je spontaan kunt kopen, gewoon door naar de winkel te komen. Je moet voldoende tijd besteden aan zijn keuze. En je moet ook een beetje begrijpen over de kenmerken. Als u de zaak verstandig benadert, krijgt u een apparaat dat u na een maand niet meer kwijt wilt. Onze artikelen helpen u hierbij: hier vindt u collecties van laptops volgens verschillende criteria, evenals gedetailleerde beoordelingen van oude en nieuwe modellen.

Bron: www.digitaltrends.com

border=0

Reactie

3 opmerkingen