border=0
artikelen

6 tips om te helpen als uw smartphone weinig RAM heeft

Heb je een oude Android-telefoon of wil je de nieuwste mobiele games spelen? Zo ja, dan kunt u van tijd tot tijd overvolle RAM tegenkomen, omdat uw telefoon geen tijd heeft om de technologie bij te houden.

Maar wat moet er eerst gebeuren en in welk geval? Laten we uitzoeken hoe we RAM op Android correct kunnen beheren.

inhoud

Repareer niet wat niet kapot is

Het eerste dat u moet zeggen over geheugenbeheer op Android is dat als uw telefoon niet oud of te budgettair is, u niets hoeft te doen!

De meeste vlaggenschepen en mid-range apparaten die de afgelopen jaren zijn uitgebracht, hebben ten minste 4 GB RAM-geheugen. Het vlaggenschip van 2019, zoals bijvoorbeeld OnePlus 7 Pro of Galaxy Note 10 Plus, kan maximaal 12 GB hebben . U hoeft zelfs nooit na te denken over geheugenbeheer op deze apparaten.

Voor het grootste deel is Android zeer efficiënt als het gaat om geheugenverwerking. Als u controleert en merkt dat alle (of de meeste) beschikbare RAM-geheugen wordt gebruikt, maakt u zich dan geen zorgen - zo werkt het. Android probeert applicaties zo >

Als u ooit extra geheugen moet vrijmaken, sluit het systeem stil sommige toepassingen die u niet op de achtergrond hebt gebruikt.

Er is een oud gezegde: gratis RAM is verspilde RAM. Dit geldt zeker voor Android.

Hoeveel RAM heb je nodig?

U hoeft uw geheugen niet te beheren als er voldoende in de telefoon is. Maar hoeveel RAM is echt genoeg ?!

Tot op zekere hoogte hangt het af van hoe u uw telefoon gebruikt. Als je voornamelijk door webpagina's en sociale netwerken bladert, heb je veel minder nodig dan wanneer je constant PUBG of Call of Duty speelde.

Wat de vlaggenschepen van 2019 betreft, besloot Google dat 6 GB voldoende is voor de Pixel 4, terwijl Samsung 8 GB koos voor de Galaxy S10. Wij geloven dat 4 GB nog steeds genoeg is voor iedereen, maar de meest veeleisende gebruikers, en zelfs 3 GB is goed voor eenvoudiger gebruik.

Android- en Google Play-services gebruiken maximaal 1,5 GB RAM en werken constant. In een game als PUBG wordt meer dan 1 GB gebruikt en zelfs als er meerdere browsertabbladen tegelijkertijd zijn geopend, werkt het systeem prima.

Ontdek welke applicaties RAM gebruiken

De be>

De locatie van dit menu-item is afhankelijk van de versie van Android:

  • Ga op Android 6 Marshmallow en 7 Nougat naar Instellingen> Geheugen.
  • Vanaf Android 8 Oreo bevindt het gedeelte 'Geheugen' zich in de instellingen van de ontwikkelaar. Ga daarom eerst naar Instellingen> Over telefoon en klik vervolgens zeven keer op Build-nummer om de opties van de ontwikkelaar weer te geven. Ga vervolgens naar Instellingen> Geavanceerd> Opties voor ontwikkelaars> Geheugen.

Na deze stappen kunt u het gemiddelde geheugengebruik gedurende de afgelopen drie uur en de hele dag zien. Klik op "Geheugen gebruikt door applicaties" om een ​​compleet beeld te krijgen van welke applicaties RAM het meest gebruiken. Dit zal helpen bij het identificeren van programma's die het meeste RAM vereisen, en deze mogelijk vervangen door efficiëntere alternatieven.

Gebruik geen Task Killer of RAM Booster

Het is al >

Zoals we al hebben gezegd, verwerkt Android al efficiënt applicaties en geheugen, dus gedwongen toepassingen sluiten zal dit proces verstoren. Het zal ook de lancering van applicaties vertragen de volgende keer dat je ze nodig hebt, en leiden tot verspilling van batterijvermogen.

Erger nog, sommige programma's zijn ontworpen om op de achtergrond te worden uitgevoerd. Als je ze voltooit met een taakmoordenaar, leidt dit er vaak gewoon toe dat ze weer worden geopend. Het besteedt ook meer middelen. Als u het hulpprogramma om welke reden dan ook moet afsluiten, doet u dit handmatig. Klik op de knop 'Recente toepassingen' onder aan het scherm of veeg van onder naar boven als u nieuwe Android-bewegingen gebruikt. Wanneer een lijst met recente programma's verschijnt, sluit u alles wat u niet >

Hoe minder RAM te gebruiken

Als u met een telefoon zonder RAM werkt, kunt u de prestaties verbeteren door de hoeveelheid gebruikt geheugen te beperken.

Dit is niet altijd gemakkelijk. Toepassingen zoals Facebook en Snapchat zijn beruchte bronnen voor het gebruik van apparaatbronnen, maar u hebt geen alternatief als u dit soort services gebruikt. Maar er zijn nog andere stappen die u kunt nemen:

  • Verminder het aantal startschermen en gebruik geen live achtergronden of te veel widgets die voortdurend worden bijgewerkt.
  • Verwijder applicaties die niet >
  • Als u vooraf geïnstalleerde software die u niet gebruikt, wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen> Toepassingen en meldingen> Alle toepassingen weergeven, zoekt u het programma en klikt u op Uitschakelen.
  • Installeer alle software-updates zodra deze beschikbaar zijn - zowel voor applicaties als voor het Android-systeem.
  • Zoek alternatieve apps die minder geheugen gebruiken.

Installeer "lichte" versies van applicaties

Toen Google Go Android Go lanceerde voor goedkope telefoons, bracht het bedrijf ook een reeks lichtgewicht versies van Android Go-applicaties uit als alternatief voor de meest populaire programma's. Je hebt geen Go-telefoon nodig om ze te gebruiken - ze werken op elk Android-apparaat en gebruiken veel minder RAM.

Een van de meest voorkomende opties zijn:

Nadat u ze hebt geïnstalleerd, kunt u het volledige alternatief uitschakelen met behulp van de hierboven genoemde methode. Normaal gesproken kunt u deze ingesloten toepassingen niet volledig verwijderen. Denk niet dat je je moet houden aan officiële Google-apps. Vaak kunt u gemakkelijk snellere en kleinere alternatieven vinden voor veel van uw favoriete programma's.

Chrome stelt bijvoorbeeld behoorlijk veel eisen aan RAM, maar je kunt het eenvoudig vervangen door zoiets als een Kiwi-browser. Het programma is gebaseerd op dezelfde Chromium-rendering-engine, dus webpagina's zien er hetzelfde uit. Het gebruikt gewoon minder geheugen.

Nu weet u hoe u het RAM-geheugen van de telefoon beheert, wat u moet vermijden en hoe u uw apparaat zo efficiënt mogelijk kunt gebruiken. Maar gebrek aan RAM is niet het enige hardwareprobleem dat uw smartphone kan beïnvloeden. Gelukkig kunnen we u helpen met deze problemen, want op onze site vindt u veel artikelen over verschillende onderwerpen!

Bron: makeuseof.com

border=0

Reactie

1 opmerking

  • Je hebt gelijk, maar niet helemaal. Er zijn toepassingen waarmee u zonder remmen kunt werken, zelfs met een kleine hoeveelheid RAM. Als z-RAM bijvoorbeeld in de firmware zit, kunt u zich comfortabel voelen met 1 GB RAM / met veeleisende toepassingen /. En niet alle moordenaars zijn slecht. Bijvoorbeeld, Phone Guard / 14 Mb / applicatie, naast onopvallende antivirus, het verwijderen van applicaties die >