border=0
Руководства Android GidsenAndroid-gidsen

Welke videoformaten ondersteunt Android?

De meeste gebruikers die een smartphone gebruiken om video's te bekijken, krijgen te maken met situaties waarin een naar het apparaat gedownloade film weigert te spelen. Als gevolg hiervan rijst de vraag, welke videoformaten ondersteunt Android? In deze gids zullen we er een antwoord op geven.

inhoud

Een videospeler kiezen voor uw smartphone

In feite wordt de vraag niet helemaal correct gesteld, omdat de video niet door het Android-besturingssysteem zelf wordt gelezen, maar door de videospelers en codecs die erin zijn geïnstalleerd. De standaardspeler reproduceert de be>

Als u de lijst met ondersteunde video-indelingen voor Android wilt uitbreiden, moet u videospelers van derden downloaden. Kies uw favoriete speler in onze selectie van de beste videospelers voor Android en uw smartphone kan bestanden afspelen met de extensie .mkv, .divx, .mov, .flv, .rmvb en vele anderen.

Hoe het videoformaat te veranderen

Bij het bekijken van video van hoge kwaliteit op een zwakke smartphone, kan de gebruiker remmen en vastlopen van de videosequentie tegenkomen. In dit geval is het zinvol om een ​​converter te gebruiken waarmee u het bestand kunt transcoderen naar een ander, minder resource-intensief formaat.

U kunt video converteren door de juiste software voor uw computer of telefoon te downloaden en te installeren. We geven voorbeelden voor beide opties.

computer

Voor pc zijn er een groot aantal verschillende converters, zowel gratis als betaald, met extra functies voor het bijsnijden van video, het toepassen van effecten, het opnemen van geluid van video, enzovoort. Neem Convertilla als voorbeeld.

Nadat u de toepassing hebt geïnstalleerd en uitgevoerd, ziet u het hoofdvenster waarin u de benodigde instellingen kunt instellen: selecteer het pad naar het bronbestand en de map waarin het resultaat van de videoconversie wordt opgeslagen, geef het formaat, de kwaliteit en de grootte op.

Als u overschakelt naar het tabblad " Apparaat ", kunt u het formaat kiezen dat geschikt is voor een specifiek type apparaat en besturingssysteem: bijvoorbeeld voor een tablet op Android.

Nadat de conversie is voltooid, sluit u de smartphone aan op de computer en kopieert u het bestand naar het geheugen van het apparaat.

Telefoonnummer

De Google Play Store biedt een grote selectie converters voor smartphones. Neem bijvoorbeeld de toepassing Video Converter van VidSoftLab. De be>

Stap 1 Start de toepassing Video Converter en klik op de knop " Convert AVI, MP4, FLV ... ".

Stap 2 Selecteer in het volgende venster het bestand dat u naar een ander formaat wilt transcoderen.

Stap 3 Klik in het venster met informatie over het bestand op de knop " Volgende ".

Stap 4 Selecteer het formaat waarin u de video wilt opslaan.

Stap 5 Configureer indien nodig extra video- en audio-instellingen.

Stap 6 Druk op de knop OK om uw selectie te bevestigen.

Stap 7 Het conversieproces begint.

Stap 8 Na voltooiing verschijnt het bestand in de nieuwe indeling in de lijst met video's.

Hoe films online te bekijken

Als je geen zin hebt in videoformaten en bestandsconversie, let dan op de mogelijkheid om films online te bekijken op Android . Om dit te doen, hebt u alleen een stabiele internetverbinding en een browser nodig die HTML5 ondersteunt ( minder gebruikelijk, Flash ). Wees echter voorzichtig - het online bekijken van films "eet" internetverkeer zeer snel op.

conclusie

Moderne smartphones reproduceren zonder problemen alle gangbare videoformaten. Als u problemen ondervindt bij het afspelen van een bestand, kunt u altijd alternatieve middelen gebruiken: externe spelers, video-omzetter of online bioscopen.

border=0

Reageer op