border=0

Nokia-smartphones

Nokia is een bekend Fins bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van telecommunicatieapparatuur en bestaat al meer dan 150 jaar. Nokia-smartphones waren in de jaren 2000 erg populair in Rusland en in het buitenland, maar na verloop van tijd verloor de fabrikant zijn positie in dit segment en verkocht later zijn patenten en ontwikkelingen volledig aan Microsoft .

Sinds 2016 probeert Nokia 'helemaal opnieuw' te beginnen. De nieuwe smartphones van de Finse fabrikant verschillen fundamenteel van die mobiele apparaten die eerder werden gebrandmerkt.

Meer details

Wat is er met Nokia gebeurd?

Het feit dat Nokia in 2011 een weddenschap op Windows Phone OS had gesloten en besloot Symbian te verlaten en de schijnbaar veelbelovende MeeGo deed het niet goed. Gebruikers waardeerden de unieke betegelde interface van Windows Phone niet, waren teleurgesteld over de middelmatige technische kenmerken van de gadgets van de Lumia-lijn, evenals de schaarste van de applicatiewinkel. Het marktaandeel van mobiele apparaten bezet door Nokia daalde snel, totdat het in 2012 een belachelijke 3% bereikte. Toen werd een deal gesloten met Microsoft - een Amerikaans bedrijf kreeg het recht om het Finse merk tot 2016 te gebruiken.

Dit jaar begint de heropleving van het Finse bedrijf. Nokia-veteranen hebben de organisatie HMD Global opgericht, die Microsoft Mobile heeft gekocht en nieuwe smartphones heeft uitgebracht onder het beroemde merk.

Nokia-smartphones - wat zijn dat?

Op nieuwe Nokia-smartphones zal de gebruiker Windows Phone niet vinden - de mobiele Windows is eindelijk "in de vergetelheid geraakt " in 2016. Moderne gadgets van het Finse bedrijf draaien op Android - een veel handiger en eenvoudiger besturingssysteem.

Nokia-smartphones hebben andere voordelen:

  • Hoge bouwkwaliteit . Het is dit pluspunt dat Nokia als zijn troef beschouwt. Veel gebruikers herinneren zich nog de prachtig gemaakte modellen die vóór Lumia uitkwamen, bijvoorbeeld N. Daarom gebruikt het Finse bedrijf zijn reputatie als betrouwbare fabrikant om zijn positie te herwinnen.
  • Snelle hardware van Qualcomm . Processors van MTK Nokia worden alleen geleverd met budgetmodellen.
  • Geweldige camera's met Zeiss-lenzen . Merk op dat veel Nokia-modellen tweerichtingsfotografie ondersteunen - u kunt de camera's aan de voor- en achterkant tegelijkertijd gebruiken.

Ondanks de vele voordelen van Nokia-smartphones was het niet mogelijk om snel de positie van het bedrijf te herwinnen. Volgens de resultaten van 2017 in Rusland behaalde het bedrijf slechts de 8e plaats in de topfabrikanten van mobiele apparaten.

Aankondiging van Nokia 2.2: ultrabudget vanaf $ 100

HMD Global heeft een nieuwe budget-smartphone Nokia 2.2 aangekondigd. Het apparaat behoort tot het Android One b-programma en is gepositioneerd als een concurrent van andere Chinese nieuwe ...

In de database van de Chinese toezichthouder TENAA zijn foto's van de onaangekondigde smartphone Nokia 8.1 Plus verschenen.