border=0
Руководства Android GidsenAndroid-gidsen

Android-telefoon gaat niet aan - wat moet ik doen?

Een moderne smartphone kan om de een of andere reden weigeren in te schakelen. Wat te doen in dit geval - ons artikel zal het leren.

Elk jaar worden elektronische gadgets steeds ingewikkelder. De functionaliteit groeit geleidelijk rond het Android-besturingssysteem, op basis waarvan de overgrote meerderheid van smartphones wordt gemaakt. Soms leidt dit niet tot iets goeds. Sommige apparaten geven deze of die fouten regelmatig uit, bevriezen en soms is het volkomen onmogelijk om ze in te schakelen. Het laatste geval is het zeldzaamst. Meestal leidt een mislukt knipperen ertoe - dat is de reden waarom fabrikanten aanbevelen om dit bedrijf niet met standaardfirmware te doen.

inhoud

Waarom gebeurt dit?

Android heeft miljoenen regels code. Zelfs Google zelf zegt dat ergens in de ingewanden van deze codefouten op de loer liggen. Ze worden bij elke update verwijderd, maar tegelijkertijd verschijnen er nieuwe. In de meeste gevallen hebben deze fouten geen invloed op de prestaties van het apparaat. Maar soms wordt een ongelukkig stuk code gebruikt door een toepassing van derden, en daarom bevriest de smartphone. In dergelijke gevallen wordt het opnieuw opstarten meestal opgeslagen. Maar er zijn situaties waarin na een dergelijk apparaat niet wil inschakelen.

Je moet er niet vanuit gaan dat onbekwame programmeurs bij Google werken. Als zodanig zijn er geen fatale fouten in het 'kale' besturingssysteem. Maar de makers van merkschelpen kunnen het hen wel toestaan. Maar in dit geval hebben we het over enkele kleine fabrikanten die niet betrokken zijn bij de meest nauwgezette verificatie van de gemaakte software. Daarom ontstaan ​​er meestal problemen op apparaten van Prestigio , Cube en andere weinig bekende bedrijven.

Maar meestal verandert een smartphone in een "steen" na de acties van de gebruiker zelf. In het bijzonder zijn dergelijke gevallen die zich voordeden na het flitsen van de telefoon algemeen bekend. Nauwkeuriger gezegd, na het proberen om aangepaste firmware te installeren op basis van de verkeerde versie van het besturingssysteem. Dit kan het ernstigste probleem zijn dat vaak alleen kan worden "genezen" in een officieel servicecentrum met serieuze apparatuur.

Andere gebruikersacties die het inschakelen van het apparaat onmogelijk maken, hebben te maken met schade. Een persoon liet bijvoorbeeld een smartphone in het water vallen en kreeg deze meteen. Het lijkt misschien dat het niet tot iets verschrikkelijks zal leiden. Maar corrosie is iets verschrikkelijks. Het bedekt geleidelijk de metalen elementen. Als het gaat om het RAM, processor of sommige andere componenten, dan kunt u vergeten het apparaat in te schakelen. In dit geval is er al een kans dat zelfs een servicecenter niet zal helpen. Daarom moet u het apparaat naar een specialist brengen nadat hij (de gadget, niet de medewerker van het servicecentrum) in het water is geweest.

Probeert een smartphone te redden na onderdompeling in water

Nu zijn er waterdichte smartphones die niet bang zijn voor zelfs de zwaarste proeven. Maar de meesten van ons bezitten een apparaat waarvan het lichaam perfect water passeert. Als een smartphone of tablet op Android in een rivier of een vol bad is gevallen, wordt deze zeker niet ingeschakeld nadat u deze hebt gekregen. Als u niet onmiddellijk naar het servicecentrum kunt gaan, voert u de volgende stappen uit:

Stap 1. Probeer de batterij te verwijderen. Als u een vaste dekking hebt, is het waarschijnlijk dat er niets kan worden gedaan zonder het gebruik van speciaal gereedschap.

Stap 2. Plaats het apparaat in een bord met rijst. Daarvoor kun je de gadget met een huishoudelijke föhn op een laag stroomniveau blazen.

Stap 3. Wacht even. Rijst absorbeert vocht perfect, waardoor de smartphone zelf droog wordt.

Stap 4. Haal het apparaat eruit en maak het rijstvrij.

Stap 5. Koop een nieuwe batterij en plaats deze in uw smartphone. Theoretisch kunt u proberen het apparaat aan te zetten met de oude batterij, maar dit is riskant - als u de batterij in het water gooit, kan deze worden beschadigd.

Na deze procedure kwamen veel telefoons weer tot leven. Maar als uw apparaat >

Softwarefouten

Zoals we hierboven al zeiden, wordt de smartphone niet alleen ingeschakeld na fysieke impact, maar ook na interferentie met de firmware. Als een poging om een ​​andere versie van het besturingssysteem te installeren mislukt, kan het apparaat weigeren iets te downloaden. Maar het is mogelijk dat dit probleem kan worden opgelost zonder specialisten met hun speciale apparatuur te betrekken. Probeer de herstelmodus te verlaten. Verschillende apparaten gebruiken hiervoor hun eigen methoden. We schreven er meer over in een artikel over hoe Android op fabrieksinstellingen te resetten . Als u zich in het herstelmenu bevindt, voert u een volledige reset uit. Het is mogelijk dat dit de computer helpt het apparaat te bepalen, zodat u de vorige firmware kunt installeren.

Hoe Android te flashen als het niet wordt ingeschakeld?

Als het apparaat op de een of andere manier reageert nadat u de aan-uitknop ingedrukt houdt, is er kans op redding. Als er geen reactie is, probeert u eerst de smartphone op de computer aan te sluiten en houdt u vervolgens één "Aan / Uit" -knop of de toets voor volume omlaag ingedrukt. Als de pc een signaal gaf of het aangesloten apparaat zelfs onmiddellijk detecteerde, heb je alle kansen om je smartphone te flashen.

In detail praten over de methoden om een ​​dood uitziend apparaat te flitsen, heeft geen zin. Het hangt allemaal af van de fabrikant, het merk van de smartphone en enkele andere parameters. Er moet alleen worden opgemerkt dat u een speciale flitser nodig hebt - een speciaal hulpprogramma van de fabrikant of externe ontwikkelaars. Vergeet ook niet om een ​​hoogwaardige USB-kabel te kopen die geen last heeft van plotseling contactverlies.

Andere oplossingen voor het probleem

Als u niet hebt geprobeerd het besturingssysteem te wijzigen, moet u de oorzaak van het probleem elders opzoeken. Het is mogelijk dat je een heel oude smartphone hebt gebruikt, waarbij de batterij uiteindelijk niet meer werkte. Het feit is dat elke batterij is ontworpen voor een bepaald aantal laadcycli. Hoe dichter de limiet, hoe lager de batterijcapaciteit. Ook loopt de batterij op een gegeven moment het risico dat hij tot nul ontlaadt, waarna hij niet met normale middelen kan worden opgeladen. Of na de val van de smartphone is de stroomregelaar beschadigd, waardoor de mogelijkheid van opladen onmiddellijk wordt geblokkeerd. Kortom, er kunnen veel redenen zijn voor het optreden van een probleem ...

Het zou beter zijn als u uw Android-smartphone naar een servicecenter brengt. U zult wat geld uitgeven aan diagnostiek, maar u zult zeker de oorzaak van het probleem kennen. Daarna moet de batterij worden vervangen (u kunt het zelf doen) of de stroomregelaar (hier moet u op specialisten vertrouwen). Er zijn ook gevallen waarin de aan / uit-knop breekt - deze wordt meestal ook zonder problemen in een servicecenter gerepareerd.

Samenvattend

Soms weigert de smartphone in te schakelen na het resetten van de instellingen. In andere gevallen kan water dit probleem veroorzaken. En het gebeurt ook dat zelfs ervaren professionals niet begrijpen waarom de Android-telefoon niet wordt ingeschakeld. Kortom, de redenen hiervoor zijn heel anders. We hopen dat ons artikel heeft bijgedragen aan het oplossen van uw probleem. Als dit niet het geval is, moet u experimenteren met het apparaat, gebruik maken van de meest fantastische middelen voor opstanding, of contact opnemen met een servicecentrum.

border=0

Reageer op