border=0
Руководства Android GidsenAndroid-gidsen

Hoe Talkback op Android uit te schakelen?

Als u plotseling de Talkback-functie hebt ingeschakeld (gesproken begeleiding), lees dan ons artikel - het gaat over de methode om het uit te schakelen.

Het Android-besturingssysteem heeft veel functies, gewone gebruikers zijn zich hiervan niet eens bewust. Een van deze "chips" mobiele besturingssystemen is Talkback. Het is bedoeld voor mensen met een visuele handicap - wanneer het wordt ingeschakeld, wordt de tekst op het scherm ingesproken door een robot. Sommige mensen activeren deze functie echter per ongeluk. Dan begrijpen ze niet hoe Talkback moet worden uitgeschakeld. Welke acties hiervoor moeten worden uitgevoerd - het artikel van vandaag zal het leren.

Waar is dit voor?

Talkback is eigenlijk een zelfstandige toepassing, die standaard deel uitmaakt van Android. Je kunt het op bijna elke smartphone of tablet activeren. Deze functie wordt regelmatig gebruikt door mensen met visieproblemen . Het programma geeft ze alle menu-items en andere interface-elementen weer, waardoor u het apparaat kunt gebruiken zonder naar het scherm te kijken.

Gewone mensen hebben deze functie natuurlijk helemaal niet nodig. Een gewone gebruiker zal alle menuregels of handtekeningen onder de pictogrammen sneller lezen dan een robotachtige stem. Gelukkig is Talkback standaard uitgeschakeld. Maar het kan per ongeluk worden geactiveerd wanneer u kennis maakt met het gedeelte 'Instellingen'. Het kan ook worden ingeschakeld als u een smartphone met de hand koopt - het is immers mogelijk dat de vorige eigenaar het niet goed ziet.

Talkback uitschakelen

Nu hebben veel tablets en smartphones hun eigen shell. Qua instellingen zijn ze allemaal ongeveer hetzelfde. In dit opzicht is Talkback op Android van elke versie en met elke interface op dezelfde manier gedeactiveerd, met een paar uitzonderingen. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

Stap 1. Ga naar het gedeelte " Instellingen ".

Stap 2. Ga naar de subsectie " Toegankelijkheid ".

Stap 3. Op sommige shells moet u naar de subsectie " Vision " gaan.

Stap 4. Ga naar het gedeelte Talkback . Op smartphones en tablets van Samsung kan het Voice Assistant worden genoemd.

Stap 5. Schakel het selectievakje naast de functienaam uit.

Stap 6. Waarschijnlijk moet u uw acties bevestigen. Klik hiervoor op de knop " Ja ".

Vergeet niet dat de eerste klik op een element niets betekent - het zal alleen de stem van de robot de bijbehorende tekst laten horen. Daarom moeten de klikken dubbel zijn - op de manier van dubbelklikken op de linkermuisknop bij het beheren van het Windows-besturingssysteem.

border=0

Reageer op

4 opmerkingen