border=0
artikelen

Hoe een smartphone te kiezen?

In het tijdperk van de actieve ontwikkeling van mobiele technologie in winkelvensters vindt u een groot aantal smartphones met verschillende prijzen en van verschillende merken. Hoe maak je geen fout bij het kiezen?

Het kopen van apparatuur is geen gemakkelijke taak. Inderdaad, in het geval van een fout, zult u zich in een situatie bevinden waarin het apparaat >

inhoud

Besturingssysteem

Het besturingssysteem (OS) is een van de be>

 1. Android. Dit besturingssysteem wordt gebruikt door bijna alle elektronicafabrikanten, van de marktleiders Samsung en Xiaomi tot weinig bekende Chinezen. Android heeft veel positieve aspecten: het is het gemakkelijkst te leren, biedt de rijkste applicaties en games store (Play Market), stelt u in staat om de interface voor uzelf te maximaliseren, heeft eenvoudige synchronisatie met een pc. Onder de minnen is kwetsbaarheid. Er zijn een groot aantal virussen op Android, dus het wordt aanbevolen dat u onmiddellijk een antivirus van hoge kwaliteit installeert.
 2. iOS is een besturingssysteem dat uitsluitend op Apple-gadgets werkt: iPhone en iPad. iOS garandeert niet alleen een snelle en stabiele werking van applicaties, maar ook bescherming tegen virussen. Beginnende gebruikers kunnen echter problemen ondervinden: gegevensoverdracht vindt alleen plaats via het iTunes-computerprogramma, dus om uw favoriete nummer te downloaden, moet u ook met deze software omgaan. Bovendien is iOS een gesloten systeem, er zijn minder applicaties (dit betekent niet dat er een gebrek aan keuze is) en de meest interessante daarvan worden alleen tegen betaling verspreid.
 3. Windows is het geesteskind van Microsoft . Dit besturingssysteem is verouderd en eind 2019 wordt de ondersteuning ervan stopgezet, waarna het nog een jaar werkt, maar zonder updates. Je kunt nog steeds apparaten met dit besturingssysteem in de uitverkoop vinden, maar ze kopen is zonde van het geld, omdat het apparaat over een jaar een nutteloze "steen" wordt.

Er zijn andere besturingssystemen, maar hun distributie is zo onbeduidend dat het kopen van een smartphone bij een van hen moeilijk, zelfs bij toeval, en volkomen onmogelijk is.

produktiviteit

Het is be>

Let goed op deze parameters:

 1. Fabrikant - Qualcomm-processors worden als de meest relevante beschouwd. In de regel spreekt de aanwezigheid van een chipset van dit merk al over behoorlijke prestaties. Hierna volgt het merk MediaTek, het voelt geweldig in het budget- en goedkope segment. Huawei gebruikt zijn eigen HiSilicon-processors - velen van hen vertonen behoorlijke resultaten. Het Koreaanse merk Samsung werkt op dezelfde manier. Deze laatste verkopen soms hun chipsets aan concurrenten. In een budgetomgeving vindt u ook Spreadtrum. Dit is een relatief jong merk, dat kenners voorlopig liever overslaan.
 2. Het aantal kernen . Hoe meer van hen, hoe gemakkelijker het is voor een smartphone om in multitasking-modus te werken. Tegenwoordig zijn chipsets met 4, 8 en zelfs 10 cores gebruikelijk. In de regel zijn 4 cores - het lot van het budgetsegment, 8 cores - medium en hoger, 10 cores - een zeldzame gebeurtenis in het middensegment.
 3. De klokfrequentie is verantwoordelijk voor het aantal bewerkingen dat een smartphone in een minuut kan uitvoeren. Met een processor met een hoge frequentie kunt u "zware" applicaties uitvoeren. De gemiddelde waarde ligt tussen 1500 en 2000 MHz. In topmodellen kan het 2800 MHz bereiken.
 4. Random access memory (RAM) beïnvloedt de snelheid van de huidige taken. Het selecteren van minder dan 3 GB wordt sterk afgeraden.

Intern geheugen

Het interne geheugen heeft geen globale invloed op de snelheid van de mobiele telefoon, maar het hangt van deze parameter af of de gebruiker alle multimediabestanden (video, foto's, muziek) die hem dierbaar zijn, kan kopiëren.


Wanneer u een smartphone kiest, moet u niet alleen op de hoeveelheid intern geheugen letten, die minimaal 32 GB moet zijn, maar ook op de aanwezigheid van een slot voor een flashkaart. Hiermee kunt u volume toevoegen. Moderne apparaten hebben vaak niet zo'n slot of maken het gecombineerd - je moet kiezen: een tweede simkaart of een geheugenkaart . Het is echter heel goed mogelijk om een ​​apparaat te vinden dat een afzonderlijke microSD- sleuf heeft . Als je geen fan bent van cloudopslag en het geheugen ook niet opschoont, moet je op zoek zijn naar zo'n apparaat.

camera

Een camera kiezen is de moeilijkste taak. Zelfs 5 jaar geleden kwam de hele keuze neer op het schatten van het aantal megapixels. Vandaag zal deze aanpak uiterst onlogisch zijn. Het is het beste om recensies over de camera te lezen, deze in verschillende omstandigheden te proberen, althans in de winkel, foto's te bekijken die op dit apparaat zijn genomen en als deze tot de categorie vlaggenschepen behoort, kijk dan naar de DxOMark-service. Dit is een professionele benadering voor het beoordelen van cameracapaciteiten. Elke maand worden de resultaten van de camera's (en niet alleen op smartphones) hier uiteengezet, waarvan de geloofwaardigheid moeilijk in twijfel kan worden getrokken, wat betekent dat u bij het kiezen rekening kunt houden met de beoordeling van de gadget op DxOMark.

We praten niet in detail over camera's, omdat dit een serieus probleem is waarvoor een afzonderlijke tekst nodig is. Ten eerste gebruiken moderne telefoons camera's met meerdere modules, elk van hen heeft zijn eigen kenmerken en is ontworpen om verschillende taken uit te voeren. Ten tweede zijn er veel parameters: diafragmagrootte, lichtgevoeligheid, sluitertijd, type stabilisatie, enz.

Zoals de praktijk leert, helpt zelfs kennis van termen niet altijd om de juiste keuze te maken. Daarom is het gemakkelijker om de beoordelingen van professionals te lezen of vrienden te vertrouwen die het apparaat al gebruiken en kunnen praten over hun eigen ervaring met de camera of foto's laten zien.

batterij

Veel mensen kopen een smartphone niet als duur speelgoed, maar om te helpen bij het werk. In dit geval is het vooral be>

Batterijcapaciteit wordt alleen in samenhang met andere parameters beschouwd. Smartphones met hoge prestaties of de mogelijkheid om twee SIM's te gebruiken, vereisen een krachtigere batterij . Evenzo beïnvloedt de grootte van het scherm en het type het debiet. In het budgetsegment is het beter om een ​​apparaat te kiezen met een batterij van 2500 mAh. Gemiddeld en hoger vanaf 4000 mAh. Maar dit betekent niet dat een volume van minder dan 4000 mAh slecht is. Software-optimalisatie is geweldig. Sommige fabrikanten slagen erin om het apparaat zo te configureren dat het zelfs met een bescheiden batterij indrukwekkende waarden geeft voor werken zonder opladen.

Het is be>snel wordt opgeladen . Dankzij dit kan de batterij gedurende een korte periode van enkele uren worden opgeladen, wat erg handig is.

Draadloze interfaces

In de moderne wereld wordt een smartphone niet alleen gebruikt voor oproepen, maar voor sommige gebruikers is dit over het algemeen een secundaire taak. Een apparaat voldoet alleen aan de eisen van onze tijd als het ondersteuning biedt voor bepaalde modules en draadloze normen.

 1. LTE (4G) - biedt instappen met hoge snelheid via een mobiel netwerk. Op het moment van schrijven (oktober 2019) zijn er al 5G- netwerken en smartphones met hun ondersteuning, maar voor Rusland zijn ze niet relevant, omdat we niet hoeven te wachten op hun lancering. Maar als u een apparaat met het oog op de toekomst koopt of van plan bent om vaak naar het buitenland te gaan, kan de aanwezigheid van 5G van pas komen.
 2. Wi-Fi - er zijn verschillende generaties (standaarden) in dit draadloze netwerk. De meest relevante in smartphones is Wi-Fi 802.11 ac. Het biedt zelfs de hoogste verbindingssnelheid, maar is niet gebruikelijk. Veel gebruikers zijn zich niet bewust van het bestaan ​​van generaties en fabrikanten gebruiken het en slaan actief op. Het vorige type, vaker voor - Wi-Fi 802.11n. Als het er niet is, is een dergelijk apparaat voor aankoop beter om niet te overwegen.
 3. GPS / Glonass - modules voor satellietcommunicatie. In moderne apparaten zijn ze in 100% van de gevallen.
 4. Bluetooth - een module vereist om een ​​headset met een smartphone te verbinden. Het zit in elke moderne smartphone, maar het kan per generatie verschillen. Werkelijk - 4.2 en hoger.
 5. NFC - een module voor het synchroniseren van apparaten. Dit is bij veel kopers niet bekend, omdat de be>

conclusie

In deze tekst hebben we het gehad over de criteria die echt be>

Weiger om deel te nemen aan de "wapenwedloop" wanneer u beslist welke gadget u kiest. Koop het apparaat dat 100% geschikt is voor u volgens zijn kenmerken, en niet alleen boordevol functies en innovaties die voor u nutteloos zijn. Alleen deze aanpak geeft u een prettige gebruikservaring en helpt geld te besparen.

border=0

Reactie